Kastamonu Belediyesi, şehir merkezinde etkili olan kar yağışı nedeniyle karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Türkiye’nin soğuk hava dalgasına girmesiyle birlikte, sabahleyin başlayan yoğun kar yağışına karşı Kastamonu Belediyesi, yoğun kış şartlarıyla mücadele etmek için karla mücadele ekibi oluşturuldu. Kastamonu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan mücadele ekibi, yoğun kar yağışına karşı şehrin dört bir yanında çalışma halinde bulunuyor.
Karla mücadele etmek için oluşturulan ekip, 2 tuzlama, 2 greyder, 2 beko loder, 2 loder ve 5 kamyon olmak üzere 15 araçla hizmet veriyor. Kar yağışının devam etmesine ve donma tehlikesine karşı ekipler, 24 saat temizleme ve tuzlama çalışması yapıyor.
Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, yoğun kar yağışı nedeniyle yolların kayganlaştığını ve bu yüzden sürücülerin dikkatli olmasını istedi. Sürücüleri hız yapmaları konusunda uyarın Başkan Babaş, “Kış aylarının kendini iyice hissettirdiği şu günlerde kar temizleme ve donma tehlikesine karşı ekiplerimiz sürekli çalışma halinde olacaklar. Oluşturduğumuz ekipte 60 personel ve 15 araç hizmet veriyor. Şehrin dört bir yanında vatandaşlarımızı mağdur etmemek için çalışma yapıyoruz. Benim vatandaşlarımızdan ricam şu çetin geçen kış günlerini acıya dönüştürmemeleri yönünde olacak. Lütfen seyir halindeyken dikkatli ve yavaş araç kullanarak trafik canavarına davetiye çıkarmayalım” dedi.