Fenerbahçe Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, "Bizim için 1 Milyon Üye hedefe ulaşırsa, biz bunları görürsek, 5-6 yıl sonra en büyük mutluluğu biz paylaşacağız. Çünkü o zaman ne borcu, ne harcı olan, yalnızca üyelerin aidatıyla 50 milyon gibi bir paraya sahip olan, amatörleri de hiç kimseye muhtaç olmadan yöneten bir kulüp haline gelecek burası" dedi.
Fenerbahçe Dergisi’ne açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, iki kez üyeliğinin reddedildiğini vurgulayarak, "Yani üye olamıyordunuz. Ekonomik durumlar iyi olsa bile kulüplere üye olunamıyordu halen bazı kulüplerde olduğu gibi. Ama Fenerbahçe bunu aştı, bu projeyi açarak herkese o şansı verdi. ’Ben Fenerbahçeliyim’ diyen herkese o şansı verdi. Şimdi sistem her geçen gün oturuyor. Bazı aksaklıklar var ama önümüzdeki Genel Kurul’da o aksaklıklar da düzelir. Hedef 1 Milyon Üye Projesi, şu anda rayına girmiş vaziyette inşallah daha da önemli yerlere gelecektir" dedi.
"BİR TANE KURUM AYAKTA KALDI, O DA FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ"
Fenerbahçe’nin halkın takımı olduğunu vurgulayan Uslu, "Buradaki en önemli konulardan bir tanesi, son yıllarda Türkiye’de çok önemli gelişmeler oldu. Bu konularda çok rahat konuşabiliyorum. Son 17-25 Aralık olayları, öncesindeki gelişmeler. Geriye dönüp bakıldığında TÜBİTAK gibi teknik bir kurum, askeriye, üniversiteler de dahil kurumlar ayakta kalamadı. Çok zedelendiler. Bir tane kurum ayakta kaldı, o da Fenerbahçe Spor Kulübü. Bu Milli Mücadele ruhudur. Fenerbahçelilerde de bu fazlasıyla mevcut. Yoksa 500 bin kişi Bağdat Caddesi’nde yürümez, yoksa 1 milyon 200 bin kişi Anıtkabir’e gelmez. Sadece onlar değil, rakip olduğumuz kulüpler, sempati duyan duymayan bütün kulüpler formalarıyla insanlar geldi. Bir tane ortak nokta vardı. Türk bayrağı. Evet, Fenerbahçe bu ruhla ayakta kaldı. Bütün bunlara rağmen, 3 Temmuz sürecinde ve sonrasında her sene yine zirveye oynadık. 16 yıldır biz yöneticiyiz, arada 3 sene bölsek de, 16 yıldır her sene zirveye oynamak herkesin harcı değil. Bugün Bayern Münih bile 16 senede 3 ya da 4 kere zirveye oynayamadı. Biz sadece son yıllarda 2008-2009 sezonunda 4. olduk, Aragones dönemi. O da ligin sonuna doğru. Bu işler çok kolay olmuyor. Burada gerek yönetici, gerek antrenörler, gerek oyuncular hepsinin büyük payı var. Bence en büyük pay 12. adamın ve taraftarımızın ve bu yönetimin arkasında duran Yüksek Divan Kurulu Üyeleri ve Kongre Üyelerimizindir" diye ifade etti.
"SABIKA KAYDIYLA KULÜBE ÜYE OLABİLİYORSUNUZ"
"Kongre üyeliği ve temsilci üyeliklerde istenilen rakamlara ulaşmak ne demek?" sorusuna genel sekreter Uslu, "3 sene sonraki genel kurulda yaklaşık olarak 50-60 bin kişiyle, belki de 70 bin-100 bin kişiyle kongre yapılacak demek. Bu çok ama çok büyük bir olay. Türkiye’nin en büyük sivil toplumu olan, politikaların üstünde olan, en başta ifade ettiğim gibi Milli mücadele ruhu taşıyan bir kulübün ve insanlarının fakiri, zengini, engellisi, spor yapabileni, kadını, erkeği, genci ve yaşlısı ile böyle büyük bir camia burası. Her görüşten insan var. Hepsi de üye olabilir, yönetime girebilir. Hiç kısıtlama yok. Sabıka kaydıyla Kulübe üye olabiliyorsunuz. Burada kimseye kapıyı kapatmıyoruz. 2 bin TL olmasının başka bir nedeni ise insanlar taraftarken çok konuşuyor. Yönetimlere girmek istiyorlar, konuşuyorlar, eleştiriyorlar. Hepsi doğrudur. Çünkü yönetimlerde yapılan her şey doğru olmayabilir. Her şey insanların düşündüğü gibi de olamaz. Ama o yönetimin içine, o kongrenin içine girdikleri zaman, o havayı kokladıkları zaman görecekler ki yapılabilenler var, yapılamayacaklar var. Öyle kolay işler değil" şeklinde cevap verdi.
"3 TEMMUZ SÜRECİNDE OYUNCULAR GİTMEK İSTEMEMELERİNE RAĞMEN MECBUREN GİTTİLER"
Fenerbahçe Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, 3 Temmuz sürecinde önlerinin çok acımasızca kesildiğini vurgulayarak, "Ben yönetimde değildim o dönem, dışarıdan bakan gözle çok rahat söylüyorum. Çok muazzam bir takım kurulmuştu. Santoslu, Nianglı, Luganolu. Alex’le ilgili problem falan da yoktu. Stoperleri ile, sağ bek ve sol bek bunların hepsi hazır ve çok önemli bir takım oluşmuştu. Aziz Yıldırım bunu başarmıştı. Ondan 2 sene evvel biliyorsunuz Şampiyonlar Ligi’nde ilk 8’e girmiş bir takımdı. Bu takımın üzerine takviyeler yapılacak ve çok önemli yerlere gelebilecekti. Nerelere gelecekti? Belki ilk 4’e girecekti, belki final oynayacaktı, belki de şampiyon olacaktı. Ama bunlar da önemli değil. Mühim olan, Avrupa’da her zaman ilk 8’e, ilk 4’e girebilecek takımımızın olmasıydı. Bunu da yakalamıştık. 3 Temmuz bütün bu aşkı, bütün bu hayallerin hepsini bitirdi. Hani var ya kışlaları dağıttılar, silahın topunu aldılar, aynı o hale getirdiler Fenerbahçe’yi. Bazı oyuncular satıldı. Oyuncular gitmek istememelerine rağmen mecburen gittiler. Çünkü kapıda 400 milyon borç var ama onun karşılığında Şampiyonlar Ligi gelecek gelirleri var. Bunların hepsi kesildi" dedi.
"KİMSEYE MUHTAÇ OLMAYAN BİR KULÜP OLACAĞIZ"
Hedef 1 Milyon Üye Projesi’nin çok önemli bir proje olduğunu belirten Mahmut Uslu, "Biz yöneticiler olarak bunu çok önemsiyoruz. Biz tabii ki şampiyon olmak için uğraşıyoruz. Bizim için 1 Milyon Üye hedefe ulaşırsa, biz bunları görürsek 5-6 yıl sonra en büyük mutluluğu biz paylaşacağız. Çünkü o zaman ne borcu, ne harcı olan. Yalnızca üyelerin aidatıyla 50 milyon gibi bir paraya sahip olan, amatörleri de hiç kimseye muhtaç olmadan yöneten bir kulüp haline gelecek burası ve nereden baksanız 8-10 tane şehirde kendi tesisleri olan, sosyal dayanışması olan bir sistem kurulacak. Yatırımlar yapılacak. Dolayısıyla bu kadar önemli bir olaydır. Fenerbahçe’nin 3 Temmuz olayında yaşadığı ağır travmaların yaraları sarılıyor. Onun için böyle günlük yenildik, yenilmedik, üzüldük gibi olaylarda kulüp dimdik ayakta. Fenerbahçe artık bunları bitirdi. Artık böyle şeyler yok. Eskiden 2 kötü sonuç olunca ortalık karışırdı, yönetimler giderdi. Bu tabii Genel Kurulun takdiri" diye konuştu.
"SERT KONUŞURUM, ’LAY LAY LOM’ YAPMAM"
Geçen Trabzonspor maçından sonraki demecimde “12 tane adam defans yaptı. Buna rağmen yenmemiz gerekirdi, çok gol kaçırdık” dedim ve 45 gün hak mahrumiyeti cezası aldım" diyen Uslu, "Hiçbir hakaret yok. Evet, ben sert konuşurum. Gülerek mi, ’lay lay lom’ mu konuşayım. Berabere kalmışım tabii ki sert konuşacağım. Biz bir emek veriyoruz. Kötü oynadığımız da ’Kötü oynadık’ diyoruz. Gençlerbirliği maçında kötü oynadık. Ama burada hakkınız yeniyor. Galatasaray maçında Allah’tan yendik. Bu ne kadar hatadır, ne kadar ayıp şeylerdir bunlar. Şimdi bunları söylesem gazetede yine ceza verirler. Ama, rakiplerimizden birinin idarecisi maçtan sonra verdiği demeçte şunu söylüyor, ’Hakemler bizi doğramaya gelmiş’ yani gelecek demiyor, gelmiş diyor. Bu arkadaşa 20 gün ceza. Şimdi bu reva mı? Bu ayıp değil mi? Ben size 2 tane örnek veriyorum. Kardeşim penaltı vermiyorsun bir de sırıtıyorsun. Yaş olarak ondan büyüğüm, ’Saygısızlık etme bana’ diyorum. Ben de spor adamıyım. Hayatımızın 30-40 senesini antrenörlüğe, sporculuğa vermişiz. Milli takımlarda görev yapmışız, biz de sporcuyuz. Sende bana saygı göstereceksin, en azından sırıtmayacaksın" dedi.
Yayın ihalesi konusuyla ilgili ise Uslu, "Yayın ihalesi gelirleri, 5 yıl evvel başkanımız Aziz Yıldırım’ın Kulüpler Birliği Başkanı iken dile getirdiği, ’Gelirler 400 milyon dolar’ olmalı sözünden sonra arttı ve nitekim başkanımızın girişimleri ile o dönemde gelirler 400 milyon dolara yükseldi. Şimdi Kulüpler Birliği ’İhaleyi biz yapacağız’ diyor, federasyon destekliyor ama 2017’ye kadar sözleşmemiz var ve altı doldurulmalı şeklinde görüş bildiriyor. Yani bu projenin altını dolduracaklarmış, bunun altı 2-3 ayda doldurulur. 2017’ye kadar beklemeye ne gerek var. Digiturk biliyorsunuz artık devletin. TRT’den bir farkı yok. Ayrıca neyin altı dolu ki, mesela sen Passolig’i niye altını doldurmadan çıkarttın? Bin tane aksaklık var. Vatandaş ne ümit ediyordu Passolig’ten? O kameraları koyduk, orada küfür edenleri, terbiyesizlik yapanları tespit edecek. Onları alacak 6 ay, 3 ay ceza. Masuma bir şey olmayacak. 12 bin kişi arasında bin kişi, 300 kişi, 500 kişi kaç kişiyse, babalar bakıyorlar küfür var, kaç dakika. Tak yazıyorlar. Hepsine ceza. Üstelik bir dahaki maça da gelemiyor taraftar, oradaki 10 bin kişi. 9 bin kişi masum. Böyle adaletsizlik olmaz. Sonra benim locam var, kartlarım var, kombinelerim var. Ben sorumlu değilim, ben satın almışım kulübe hizmet vermek için. Adam ’Kullanamazsın’ diyor. Benim aldığım kombinelerin geçerli olması lazım. Kim alırsa alsın sorumluluğu da ona verilmesi lazım. Bunların yeniden tartışılıp düzeltilmesi lazım. Yönetmelik mi değişir ne yapılacaksa yapılması lazım. Şimdi stadı hizmete girdiği zaman Beşiktaş’ta aynı problemlerle karşılaşacak. Galatasaray’da aynı problem var. Her zaman seyirci azalacak. Bize günah değil mi? Bize karşı bunlar, sizin yolunuzu biz keseriz diye uğraşmaya çalışıyorlar. İşte bunun için de Hedef 1 Milyon Üye Projesi çok çok önemli" ifadelerini kullandı.
"FENERBAHÇE ÜLKER’DE İNŞALLAH FİNAL FOUR’A GİRECEK"
Fenerbahçe Ülker’in Avrupa başarısı hakkında da açıklamalarda bulunan Uslu, "Basketbolda çok iyi gidiyoruz, başarıları ile gurur duyuyoruz. Yıllardır özlemini çektiğimiz Fenerbahçe Ülker’in büyük şansı var. Kadın takımımız da zaten Final Four’a yükseldi. Bu zorlu mücadelelere girdiği içinde ligde mağlubiyetler aldılar, düşüşe geçtiler. İnşallah toparlanacaklar. Erkek takımımız Fenerbahçe Ülker’de inşallah Final Four’a girecek. Grubu ilk sırada tamamlama şansımız yüksek. Grubu ilk sırada tamamlarsak diğer grubu 4. sırada tamamlayan takımla karşılaşacağız, tabii ne olacağı belli olmaz. Final Four’a girersek herkes kadar bizim de şampiyonluk için şansımız var. Şampiyon olabilecek 4-5 takım var, biz hepsini gruplarda yendik. Yenmediğimiz takım kalmadı. Özellikle Olimpiakos maçı bir dönüm noktasıydı. Antrenörümüz ve oyuncularımız özellikle bu maçlara çok konsantre oluyorlar. Ligde ise hem erkek hem bayan takımımız hep heyecanlı maçlar oynuyorlar. Geçen haftalarda uzatmalarda bir tanesini yenebildik. Bunlar da olabiliyor ama play-off’lara burada da birinci olarak gidiyoruz. Fenerbahçe erkek takımının bu başarısında etkenlerden biri de basketbol seyircimizin oluşması, sağ olsunlar hiç yalnız bırakmıyorlar takımlarımızı" diye konuştu.