Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen Meram Aşkına Kültür, Sanat ve Yaşam Etkinlikleri çerçevesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü, Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu tarafından “Kutlu Doğum Özel Konseri” icra edildi.
Hz. Peygambere yazılan naatların ve bestelerin seslendirildiği ve Konevi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konsere Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Meram Belediye Başkan Yardımcısı Abdi Kalan, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kur’an-ı Kerim tilavetinden sonra Yusuf Kayya’nın sanat yönetmenliğini yaptığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü, Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu tarafından Kutlu Doğum Özel Konseri icra edildi. Konserde Çargah Tevşih, Şevkutarab Tevşih, Saba Tevşih, Hüzzam Şügul, Segah Tevşih, Hüzzam Tevşih, Hüzzam İlahi, Kaside, Hüzzam Nefes, Rast Tevşih, Rast Şügul ve Mahur Salat-ü Selam ilahiler okundu.
“ONUN İSMİNİN ANILDIĞI YER BEREKETLENİR VE NURLANIR”
Konserden sonra Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Başkan Yardımcısı Abdi Kalan ve diğer protokol üyeleri tarafından günün anısına topluluk üyelerine gül takdim edildi.
Meram Belediye Başkan Yardımcısı Abdi Kalan, “Peygamber Efendimizin (s.a.v.) isminin konuşulduğu yer bereketlenir, O’nun isminin konuşulduğu yer nurlanır. Bu gece salonumuz bereketlendi ve nurlandı. Bizlere güzel bir gece yaşattıkları için Sanat Yönetmeni Yusuf Kayya’nın nezdinde Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğuna teşekkür ediyorum” diye konuştu.