SAMSUN  (AA) - Samsun'da bazı sendikalara mensup öğretmenler, meslektaşları Halil Serkan Öz'ü azarladığı iddia edilen Yalova Valisi Selim Cebiroğlu'na tepki amacıyla ''Öğretmene Saygı Yürüyüşü'' düzenledi.

Samsun Öğretmenevi önünde toplanan Aktif Eğitim Sen,  Eğitim-İş, Eğitim-Sen ve Türk Eğitim-Sen üyesi öğretmenler, Vali Cebiroğlu tarafından azarlandığı iddia edilen 42 yaşındaki öğretmen Halil Serkan Öz'ün kalp krizi sonucu hayatını kaybetmesine ilişkin slogan atarak İstiklal Caddesi'nde yürüdü. 

Daha sonra gurup adına basın açıklaması yapan Eğitim-Sen Samsun Şube Başkanı İsmail Yavuz,  ''Yalova Valisi Cebiroğlu'nun, Yalova  Fen Lisesini ziyaretinde öğretmen Halil Serkan Öz'e karşı sergilediği tutumun öğretmenin hayatına mal olan üzücü süreci başlattığını" iddia etti.

Yavuz , Vali Cebiroğlu'nu istifaya çağırdıklarını belirterek, şunları ifade etti:

''Bütün eğitim ve bilim emekçileri, arkadaşımızı ölüme sürükleyen bu saldırıya karşı birlikte mücadele etmelidir. Halil Serkan öğretmenimize  sınıfında yapılan hakaretler sadece ona yönelik değildir. Eğitim emekçilerinin yılardır sürdürdüğü onur, emek ve demokrasi mücadelesine karşı sistemli saldırının sadece bir parçasıdır. Öğretmenimizin ölümüne neden olaylardan yargı önünde hesap sormak, onurumuza, mesleğimize, haklarımıza, emeğimize ve öğrencilerimize sahip çıkmaktır. Bu nedenle İçişleri Bakanlığına çağrıda bulunuyoruz, kendini yasaların ve yargının üzerinde gören bu vali, derhal görevden alınmalı ve hakkında idari soruşturma açılmalıdır."

Gruptakiler, açıklamanın ardından dağıldı.