IĞDIR'da PKK'lı teröristlerin yola döşediği bombanın patlatılması sonucu servis aracında şehit olan 13 polisten 42 yaşındaki Fehmi Şahin ve 27 yaşındaki Ali Koç'u, bugün Ankara’da devletin zirvesi uğurladı.
Iğdır'da şehit düşen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eski koruması Fehmi Şahin'in ve şehit polis Ali Koç için Kocatepe Camii'nde tören düzenlendi. Törene, şehit Fehmi Şahin'in eşi Çiğdem, 11 yaşındakı oğlu Yağız, kardeşi Erhan, annesi 60 yaşındaki Nezahat ile yakınları katılırken, Şahin'in kanser hastası olan babası Faruk Şahin'in 2 yıl önce vefat ettiği öğrenildi.
Yine aynı törende Şehit Ali Koç'un eşi Nurcan ve 1.5 yaşındaki kızı Amina, annesi Emine, babası Mithat Koç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Sadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, İçişleri Bakanı Selahattin Altınok, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, kuvvet komutanları, cami avlusuna girmesine izin verilen gaziler ile az sayıda kişi yeraldı. 
Şehit Şahin’in Türk bayrağına sarılı naşını Gül’ün korumalığını aynı dönem yaptığı arkadaşları karşılayarak elleri üzerinde musalla taşına gözyaşlarıyla götürdü. Şahin’in arkadaşları birbirlerine sarılarak gözyaşı dökerken eski Koruma Müdürü Osman Cangal da cenaze töreninde yeraldı.
Şehit Şahin’in annesi Nezahat Şahin, oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılmak üzere iki kadın polisin kolları arasında güçlükle götürülürken, "Benim oğlum size siper oldu korudu" diyerek gözyaşı döktü. Acılı anne Şahin'e, oğlunun daha önce korumalığını yaptığı 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de taziyelerini iletti.
Oğulları Ali Koç’un acılı haberinin hac vazifesini yerine getirirken alan anne Emine ve baba Mithat Koç, bu hacdan bu sabah dönerek cenaze törenine katıldı. Törende yanında gelini Nurcan, torunu 1.5 yaşındaki Amina Koç ile oğlunun tabutuna sarılmak üzere güçlükle yakınlarının kolları arasında yürümeye çalışan acılı anne Emine Koç'un, "Alim hakkım sana helal olsun. Rabbim seni en güzel yerde ağırlasın" diye ağıt yaktı.
Batman Sason’da terörle mücadelede iki ayağını kaybederek gazi olan İzzet Ertunç, Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit ailelerine taziyede bulunduktan sonra cenaze namazına geçtiği anda, törenin yapıldığı cami avlusuna güçlükle girebildiklerini, koruma engellerine takıldıklarını söyleyerek, "Neden hala terör durdurulamıyor, neden hala şehitler geliyor" diye seslendi. Ertunç daha sonra "Ben sadece, cenaze törenine katılabilmek için bin bir zorluk yaşadığımızı, hala şehitlerin geldiğiyle ilgili bir şey söylemedim, amacım protesto felan değil" dedi. 
ARKADAŞLARININ ELLERİ ÜZERİNDE TAŞINDILAR
Ardından iki polisin cenazeleri polis tören kıtasının omuzlarında taşınırken, birlikte mesai yaptığı arkadaşları da gözyaşları dökerek ellerinin üzerinde taşındı. Baba Mithat Koç da oğlunun tabutunu taşıyarak biran olsun yanından ayrılmadı. Şehit polis memurlarından Fehmi Şahin Cebeci Polis Şehitliği'nde, şehit polis memuru Ali Koç ise Ankara'nın Haymana ilçesindeki aile mezarlığında toprağa verildi.

FOTOĞRAFLI