Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı kutlama etkinlikleri çerçevesinde ‘İnancın Zaferi Çanakkale’ konferansı düzenlendi.
Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak Yavuz Bahadıroğlu katıldı. Bahadıroğlu, konferanstan ziyade bir sohbet muhabbet ortamında gerçekleştirmek istediğini ifade ederek, Çanakkale Zaferi’nin kazanılmasında önemli olan olaylar üzerinde durdu. Çanakkale şiiriyle konuşmasına başlayan Bahadıroğlu, “Çanakkale Zaferi’nin kazanılmasında en büyük etken inançtır. Şartlara teslim olanların değil, şartları teslim alanların kazandığı bu zafer tarihe altın harflerle yazılmıştır. Bugün bizlere düşen görev kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi unutmadan o muhteşem kahramanlara layık olmaktır” dedi.
Bahadıroğlu zaman zaman Çanakkale cephesinde yaşanan olaylardan kesitler de aktardı. Konferansa izleyici olarak Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Muharrem Erantepli, İl Müftüsü Muhammet Gevher, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Ağır, Kültür ve Sosyal işler Dairesi Başkanı Mehmet Fetih Yanardağ, şube müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Konferansın sonunda Vali Mustafa Hakan Güvençer, konuşmacı Bahadıroğlu’na ebru tablo hediye etti.