Eylemde bir kadın, yanlışlıkla polise tokat attı. Eylemde bir kişi, “Hepimiz Ermeniyiz” şeklinde slogan atan diğer gruba, “Madem ki Ermenisiniz, hepiniz ölmelisiniz” demesi dikkat çekti.

Milliyetçi Türkiye Partisi üyeleri, Hocalı katliamını anmak için Galatasaray’da toplandı. Aynı bölgede KESK üyelerinin de eylem yapacağı ihbarını alan polis, iki grubun karşılaşmaması için çaba sarf etti. Polis, Galatasaray Lisesi korkuluklarına pankart asmak isteyen milliyetçi grubu engelledi. Bu sırada polisle eylemciler arasında tartışma yaşandı. Gerginlik sırasında bir kadın eylemcinin polise yanlışlıkla tokat atması dikkat çekti. Kadın eylemci daha sonra polis memurundan özür diledi.

Galatasaray Meydanına gelen Milliyetçi Türkiye Partisi Genel Başkanı Ahmet Yılmaz da kısa bir açıklama yaptı. Yılmaz, “Bu bir anma değildir, bu bir protesto da değildir. Bu 300 milyon türkün 3 milyon çapulcuya toprak vermesinin utancını haykırdığımız, başımızı yere eğdiğimiz gündür. Biz bu hesabın takipçileri olarak buradayız. Bir gece Karabağ’da yine türküler söyleyip zeybek oynayacağımızı haykırmak için buradayız” dedi.

Bu sırada polis, iç güvenlik yasası ile ilgili eylem yapan KESK üyeleri ile milliyetçi grubun bir araya gelmemesi için yoğun çaba sarf etti. Genel Başkan Ahmet Yılmaz aracına giderken KESK üyelerinin “Hepimiz Kürdüz, hepimiz Ermeniyiz” sloganları attı. Bunun üzerine Genel Başkan’ın yanında bulunan bir eylemci ise, “Madem Ermenisiniz, hepiniz ölmelisiniz” diye karşılık verdi.

Milliyetçi grubun dağılımı esnasında da Polis müdürü ile eylemciler arasında vergi polemiği yaşandı. Polis müdürü, “Benim vergilerimle maaş alıyorsunuz” diyen eylemciye, “Vergi vermek zorundasın. Ben de vergi veriyorum” ifadeleri ile karşılık verdi.