KARABÜK (AA) -  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) Sekreteryası ve EİT Çevre, Bilim ve Teknoloji Enstitüsü iş birliğinde düzenlenen Uluslararası Safranbolu İklim Değişikliği Konferansı'nın ilk günü yapılan sunum ve oturumlarla tamamlandı.

Karabük Kültür Merkezi'nde düzenlenen Safranbolu İklim Değişikliği Konferansı'nın ilk oturumunda Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli (IPCC) Sekreteri Dr. Renate CHRIST, sera gazı emisyonlarının azaltılması konusunda sunum yaptı.

Akademisyen ve bilim adamlarının katılımıyla 2015 Paris Anlaşması ve Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesine (BMİDÇS) sunulacak ulusal katkılar ve iklim değişikliği ile mücadeleye yönelik bölgesel bir strateji geliştirilmesi için EİT ve BMİDÇS arasında işbirliğinin güçlendirilmesi ve BMİDÇS 21. Taraflar Konferansı’na EİT tarafından aktif katılımın sağlanması konularında gerçekleştirilen çalışmalar oturumu gerçekleştirildi.

Konferansa, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Samit Tokmak, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, protokol üyeleri, çeşitli ülkelerin büyükelçilik temsilcileri, bilim adamları, akademisyenler katıldı.

Konferans, 27 Mart'a kadar sürecek.