Yunusemre ilçesinde öğrenim gören öğrencilere yönelik anlayarak hızlı okuma ve fotografik hafıza tekniklerinin öğretilmesi amacıyla ilk eğitimler öğretmenlere verildi.
Yunusemre Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Yunusemre Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında verilecek eğitim sonrasında eğitilen öğretmenler, öğrencilere anlayarak hızlı okuma ve fotografik hafıza tekniklerini öğretecek.
“Manisa’nın Çocukları Başarı Yolcuları” sloganı ile başlatılan projenin ilk ayağında Nursevim Sözcüer Çeler tarafından öğretmenlere verilecek eğitim 5 hafta sürecek. Eğitim programının ilki Yunusemre Belediyesi Meclis Salonu’nda yapıldı. Programa Yunusemre Belediye Başkan Yardımcıları Ramis Şiyak, Kılıç Kaya, Hakan Akgöl, İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Şengül, Kent Konseyi Başkanı Halil Arslan, Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Uğur Özbek ve öğretmenler katıldı.
Projenin gerçekleşmesinin fedakarlık işi olduğunu belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Şengül, “Belediye il birlikte çok güzel işler yapacağımıza inanıyorum. Bu proje kapsamında maddi ve manevi desteğini esirgemeyen yine Belediye Başkanımız Sayın Dr. Mehmet Çerçi olmuştur. Bizim için öğretmenler çok önemli. Öncelikle öğretmenlere yönelik bir proje yapalım istedik. Birinci aşamada öğretmenlerimiz eğitilecek. Öğretmenlerimiz projenin taşıyıcıları olacak” dedi.
Eğitimi hiç bir şeyden ayıramayacaklarını ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya, “Belediye olarak eğitimi çok önemsiyoruz. İyi bir Kent Konseyi ve konseyin gençlik meclisi var. Projenin ilk ayağının öğretmenlerle başlaması güzel bir yöntem. Sonuçları da her aşamada olumlu bir şekilde kendini gösterecektir. Bizler hedefimiz doğrultusunda yürüyoruz. Bununda sonuçlarını alacağız. Türkiye eğitimde ki yerini yükseltmek istiyor. Daha iyisi için uğraşılıyor. Bu da iyi eğitim sayesinde olacaktır” diye konuştu.