Ortodoksların Ruhani Lideri Fener Rum Patriği Bartholomeos,Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’ya daveti için teşekkür ederek, ’Kısmet olursa inşallah her yıl 8 Mayıs’ta burada buluşacağız’ dedi.
Ortodoksların Ruhani Lideri Fener Rum Patriği Bartholomeos, iki günlük Selçuk programı kapsamında önce Yediuyurlar Mağarası’nı ziyaret etti ve Efes Antik Kenti içerisinde bulunan Meryem Kilisesinde düzenlenen akşam ayinini yönetti. Bartholomeos, bugün saat 10.00’da St. Jean Kilisesinde düzenlenecek olan Aziz Ioannis Yortusu ayinini yönetecek.
YEDİUYURLAR MAĞARASI’NA İLK KEZ GELDİ
Ortodoksların Ruhani Lideri Fener Rum Patriği Bartholomeos ve beraberinde gelen din adamlarını Yediuyurlar Mağarası önünde Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı ve Başkan Yardımcısı Dr. Bülent Cinel karşıladı. Selçuk ve Şirince’ye çok kez geldiğini, ancak Yediuyurlar Mağarasına ilk kez geldiğini belirten Fener Rum Patriği Bartholomeos, mağarada dua etti.
HER YIL 8 MAYIS’TA SELÇUK’TAYIZ
Geçtiğimiz Şubat ayında Şirince’de yapılan dinler buluşması ayininde Başkan Bakıcı’nın daveti üzerine iki günlük Selçuk’a geldiklerini belirten Bartholomeos, bu nazik davetinden dolayı Başkan Bakıcı’ya bir kez daha teşekkür ettiğini belirterek; “Bugün burada olmamızı size borçluyuz. Çünkü Şubat ayında Şirince’deki ayin için geldiğimizde bizi siz davet ettiniz. Biz de bugün buradayız. Kısmet olursa inşallah her yıl 8 Mayıs’ta burada buluşacağız” dedi.
MERYEM KİLİSESİ’NDE AYİN
Ortodoksların Ruhani Lideri Fener Rum Patriği Bartholomeos ve beraberindekiler, daha sonra Efes Antik Kenti girişinde bulunan Meryem Kilisesi’ndeki ayini yönetti. Bartholomeos ayin sonrası Selçuk Belediye Başkanı Dr. Zeynel Bakıcı’yı makamında ziyaret etti. Dinler arasındaki ikili ilişkilerin önemine dikkat çekilen ziyarette inanç turizminin Selçuk’ta daha da güçlenmesi konusunda atılacak adımlar üzerinde konuşuldu.
BU TOPRAKLAR HEPİMİZİN
Fener Rum Patriği Bartholomeos’un Selçuk’a gelişinden büyük memnuniyet duyduğunu dile getiren Başkan Bakıcı; “Sizlerin her gelişi Selçuk’umuza bir değer katıyor. Bundan Selçuk halkı memnundur. Gerçekten biz de çok çok memnun oluyoruz. Sizleri ne kadar sık aramızda görürsek o kadar memnun oluyoruz. Burada olmanız değerimize değer katıyor. Çünkü bu topraklar hepimizin. Burada çok önemli değerler vardır” diye konuştu.
SELÇUKLULAR SEVGİ İNSANI
Selçuk topraklarında yaşayan Saint Jean’ın kitaplarında sevgiden bahsedildiğini belirten Fener Rum Patriği Bartholomeos, Selçuk’ta her zaman sevgiye değer veren insanların yaşadığını ifade etti. İncil’in yazarlarından birinin Selçuk’ta yaşamasının da önemine dikkat çeken Bartholomeos; “Saint Jean sevginin havarisi diye anılıyor. Çünkü kitaplarında hep sevgiden, sevginin kıymetinden bahsediyor. Bu azizin Selçuk topraklarında yaşamış olması Selçuk için çok önemlidir. Selçuklular da sevgi insanlarıdır. Biz de bu sevgiyi her gelişimizde yaşıyoruz, görüyoruz. Bu yüzden Bu davetinizi seve seve kabul ettik” şeklinde konuştu.
Ziyaretin ardından Selçuk Belediyesinin ev sahipliğinde Havuz Restoran’da verilen akşam yemeğinde Fener Rum Patriği Bartholomeos Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, yardımcısı Dr. Bülent Cinel ile bir araya geldi. Ortodoksların Ruhani Lideri Fener Rum Patriği Bartholomeos, iki günlük Selçuk programı kapsamında bugün saat 10.00’da St. Jean Kilisesinde düzenlenecek olan Aziz Ioannis Yortusu ayinini yönetecek.