Erol AKKIR / ANTALYA, () - ANTALYA'da 20 yaşındaki Mühbet Çetin, böbrek hastası eşi 25 yaşındaki Hikmet Çetin'e, "10 aylık kızım Asya babasız büyümesin" diyerek bir böbreğini verdi.
Şanlıurfa'da kahve işleten Hikmet Çetin, yaklaşık 1 yıl önce böbrek rahatsızlığı nedeniyle tedavi görmeye başladı. Rahatsızlığı iyice artan Çetin Antalya'ya gelerek, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde muayene oldu. Sağlığına kavuşması için böbrek nakli olması gerektiğinin söylenmesi üzerine Çetin için uygun verici aranmaya başlandı. Arayışlar sürerken, Çetin'in 3 yıllık hayat arkadaşı Mühbet Çetin verici olmak istediğini söyledi. Yapılan testlerde dokuların uyuşması üzerine AÜ Hastanesi Organ Nakli Merkezi'nde Doç. Dr. İbrahim Aliosmanoğlu ve ekibi tarafından Mühbet Çetin'den alınan böbrek, eşine başarıyla nakledildi.
HAYATININ EN DEĞERLİ HEDİYESİ
Hayatının en değerli hediyesini aldığını belirten Hikmet Çetin, yeniden yaşama tutunduğunu söyledi. 10 aydır böbrek hastalığıyla mücadele ettiğini kaydeden Çetin, "Bir hafta önce eşimin bağışladığı böbrekle yeniden sağlığıma kavuştum. Çok mutluyum" dedi.
Mühbet Çetin ise eşinin sağlığına kavuşması için böbrek nakli olması gerektiğini hatırlatarak, "10 aylık bir kızımız var. Onun babasız büyümesini istemedim. Milyonlarca insan babasız büyüyor. Ben de kızım Asya'nın onlardan biri olmasına göz yumamazdım. Artık eşim ve kızımla mutlu bir yaşam süreceğiz. Taburcu oldum, hiçbir şikâyetim yok" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI