Sağlık-Sen Eskişehir Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, 14 Mart Tıp Bayramı öncesi sendikanın taleplerini dile getirdi.
Sağlık-Sen üyeleri ile Eskişehir Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması yapan Hasan Hüseyin Köksal, sağlık çalışanlarının kendilerine uzanan hiçbir eli geri çevirmediği gibi, bundan sonra da insan hayatına zarar verecek hiçbir eylemin içerisinde olmayacaklarını belirtti. Köksal, “Bu nedenle, sağlık çalışanları olarak bugün de işimizin başında, aziz milletimizin hizmetindeyiz” dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan nöbet ücretlerine yüzde 50 artışı, çalışanlar olarak memnuniyetle karşıladıklarını aktaran Köksal, “Nöbet ücretleri dışında sağlık çalışanları olarak, uzun yıllardır mücadelesini verdiğimiz yıpranma payı ve ek ödemelerin emekliliğe yansıması konularında ise Sağlık Bakanlığı yetkililerinin Başbakanı yanılttığı ortadadır” ifadelerini kullandı.
"BAŞBAKANIN AÇIKLAMALARI BEKLENTİLERİ KARŞILAMIYOR"
Köksal, sağlık çalışanlarının taleplerini ise şöyle dile getirdi:
“Biz sağlık çalışanları için müjde, bütün meslek gruplarını kapsayan yıpranma payı hakkıdır. Hekim dışı ayrımı gözetmeden bütün çalışanların ek ödemelerinin emekliliğe yansıtılmasıdır. 110 bin sağlıkçıyı ilgilendiren lisans tamamlama hakkının 2015 yılında başlatılacağının açıklanmasıdır. Bu nedenle Sağlık-Sen olarak Başbakan tarafından yapılan açıklamaların sahanın beklentilerini karşılamaktan uzak olduğunu bir kez daha ilan ediyoruz.”