Uşak’ta İstiklal Marşı’nın kabulünün yıl dönümünde bir araya gelen MHP’liler, yürüyüş yaparak hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nı okudu.
MHP Uşak Teşkilatının İstiklal Marşı’nın kabulünün yıl dönümü sebebiyle düzenlediği etkinlikte partililer, belediye önünde toplanarak kent meydanına kadar yürüdüler. Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunun ardından hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nı okudular. Günün anlam ve önemi adına yapılan konuşmanın ardından MHP Uşak İl Başkanı Ali Kurt basın açıklamasında bulundu.
MHP Uşak İl Başkanı Ali Kurt, yaptığı açıklamada; "94 yıl önce kabul edilen ve bugün hala her duyduğumuzda içimizi titreten İstiklal Marşımızın kabul yıldönümünü biraz buruk ta olsa her zamanki gibi başımız dimdik ve ayakta karşılıyoruz. Büyük şair Mehmet Akif Ersoy, ilelebet dünya durdukça yaşayacak dizelerini Büyük Türk Milleti’ne hediye ederken ’Allah bir daha bu millete istiklal marşı yazdırmasın’ şeklinde vasiyette bulunmuştur. İşe bugünde gayemiz tekrar acıların çekilmeyeceği bölünmemiş, kardeş kavgasının olmadığı bir yapıda yaşama arzumuzdur. Bunun için asla korkmayacağız. Son ocağımız tükenmeden de anlaşmalarla, oyunlarda vatan toprağını terk etmeyeceğiz. Bugün çözülme sürecini başlatmak isteyenlere ise üzerinde yaşadığımız coğrafyayı iyi anlamaları için İstiklal Marşı’nı anlayıncaya kadar tekrar tekrar okumalarını tavsiye ediyorum. Bu vesile ile anlamlı günde büyük üstat Mehmet Akif Ersoy’u anıyor, emanetinin emin ellerde durması için kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğimizi belirtmek istiyorum“ dedi.