İSTANBUL Beşiktaş Belediyesi'nin desteğiyle Tunceli'deki Seyit Rıza Meydanı'nda 'Duman' grubunun verdiği konseri izleyen binlerce kişi, doyasıya eğlendi. Beşiktaş Belediye Başkanı CHP'li Murat Hazinedar, 'Her ile bir köy' projesi kapsamında Tunceli'deki bir köyü onaracaklarını söyledi.
Seyit Rıza Meydanı'nda toplanan binlerce Tuncelili'ye konser öncesi hitap eden Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, başlattıkları proje kapsamında her ilde bir konser düzenlediklerini söyledi. Yine proje kapsamında her gidecekleri her kentte bir köyü onaracaklarını belirten Başkan Hazinedar, Tunceli'de merkeze bağlı Eğriyamaç Köyü'nü onaracaklarını ifade etti. 1994 yılında boşalan köye vatandaşların geri dönmek istediğini kaydeden Hazinedar, "Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun mesajını, selamını getirdim. Öncelikle dokunmak, bu zenginliği paylaşmak isteyen biziz. Çünkü Beşiktaş bu ülkenin değerlerinin en yüksek noktalarını paylaşıyor. Bu paylaşımda buradaki paylaşımın bir parçasıdır müzikle yapılan paylaşım. Proje kapsamında, merkeze bağlı Eğriyamaç Köyü, 1994 yılından beri boş. Bu köyümüze dönmek istiyor köylülerimiz ve inşallah bu köyümüzü beraberce inşa edeceğiz" dedi.
Proje kapsamında Tunceli'ye gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da "Dersim umudun başkentidir" diye başladığı konuşmasında, "Dersim demokrasinin, özgürlüğün de başkentidir. Dersim sadece kendi içinde bulunanları yetiştirmemiştir, bir çok kişi yetiştirmiştir. Bu mekandan da görüyoruz ki Türkiye'de bitmeyen bir ümit var. Gezide o tohumlar atıldı, şimdi burada yeşeriyor" diye konuştu.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'a Dersimspor formaları hediye edildi.
Yapılan konuşmaların ardından alanı dolduran binlerce Tuncelili, Duman konseri ile doyasıya eğlendi. Şarkılara eşlik eden genç kız ve erkekler, unutamayacakları bir gün yaşadı.
Konser sonrası konuşan Beşiktaş Belediye Başkanı Hazinedar, "Bir projemiz var sadece Tunceli’ye özel değil. Türkiye’ye özel. Türkiye’nin genelini kapsayan bir kardeşlik projesi var. Bu proje geçmişte yapılan hatalar ile yüzleşme, yapılan hatalara küçük, küçük dokunuşlarla bir özrünü de ifade ediyor. Bu özür şu; Devletimiz hatalar yapmış olabilir. Hatta devletin bürokrasisinin hataları olmuş olabilir. Ama bugün geçmiş üstünden kavga etmek yerine, geçmişte yapılan hataları düzeltmeliyiz beraber. Eğer çocuklarımıza birbirleri ile kardeş bir Türkiye, birbirleri ile değerler çatışması yaşayan değil de, birbirlerinin değerlerine hassasiyet gösteren bir Türkiye istiyorsak, bunun da yolu ve yöntemi bellidir. Bunlardan biri de bizim Beşiktaş’tan Türkiye’ye yuvaya dönüş projesidir. Her ilden bir köyü belirleyeceğiz. Valiliklerimiz ile Devletimiz ile tüm siyasi partililerimiz ile seçeceğimiz köye, ama gerçekten geriye dönüş isteniyorsa, belli bir sayıda ise bu köyü beraber yeniden inşa edelim. Suyunu getirelim, elektriğini getirelim, yolunu yapalım, bunun öncülüğünü Beşiktaş olarak biz yapacağız.Sistemini kuracağız, gerekirse evlerini de yapacağız. Her ilde bir köyü böyle inşa edeceğiz. Böylelikle geçmişte yapılan hataları da küçük bir dokunuşla bertaraf etmek için Tunceli’den tüm Türkiye’ye haykırmış olacağız" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI