Elif DEMİRCİ/İZMİR, () - İZMİR'de CHP örgütü, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle alternatif tören düzenledi. CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, "Bu yıl da 30 Ağustos'ta bir bahane uydurarak bizleri böyle bir kutlamaya mecbur bırakanları, idarecileri ayıplıyorum" dedi. Serter, örgütüne 1 Kasım seçimleri için çok çalışma talimatı verdi.
CHP İzmir İl Başkanlığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 93'üncü yıldönümü nedeniyle Alsancak Cumhuriyet Meydanı'nda alternatif tören düzenledi. CHP İzmir milletvekilleri Tuncay Özkan, Özcan Purçu, Ali Yiğit, Kamil Okyay Sındır, Tacettin Bayır, Zekeriya Temizel, Musa Çam ile Güzelbahçe, Karabağlar, Balçova, Gaziemir belediye başkanlarının da aralarında olduğu yaklaşık 200 kişi katıldı.
Törene katılanlar ellerinde Türk bayrakları ve üzerinde Türkiye haritası içinde Kemal Atatürk yazan pankartlar taşıdı. Üzerinde 'Yüreğimizi koyduğumuz bu toprak bizimdir' yazan pankart açıldı. CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, Atatürk Anıtı önüne çelenk koydu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından konuşan Serter, Zafer Bayramı'nın ruhuna uygun kutlanmadığını belirterek, ülke yöneticilerini ayıpladığını söyledi. Serter, artan terörü ve şehitleri hatırlatarak, 1 Kasım'da CHP'nin iktidarının şart olduğunu şu sözlerle dile getirdi: 
"Bu yıl da 30 Ağustos'ta bir bahane uydurarak bizleri böyle bir kutlamaya mecbur bırakanları, idarecileri ayıplıyorum. 30 Ağustos askerlerin bayramıdır. Askeri birliklerde bu dönemde terfiler olur. Ancak 12- 13 yıllık iktidarla bu sistem çürütülmeye başladı. Türkiye Cumhuriyeti her daim bir bütün kalacaktır. Biz, bir parça toprağı bile teslim etmeyeceğiz. Buna il başkanı olarak yemin ediyorum. Bir karış toprağı kimseyi teslim etmeyeceğiz. Bu topraklar kanla sulanmış topraklar bayrağın rengiyle sulanmış topraklar. Şehitler nedeniyle çok üzüntülüyüz. Bu oyunları bozmak için 1 Kasım seçimlerine çok ciddi hazırlanmak zorundayız. İktidarı almak zorundayız. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile dün birlikteydik. Bizden tek isteği var. Çok çalışmamız lazım. Kendimizi çok iyi ifade etmemiz lazım. Türkiye'de tek lider Kemal Kılıçdaroğlu, tek parti CHP'dir. Hepinizden 1 Kasım seçimlerine çok çalışmanızı istiyorum. Ben 24 saat emrinizdeyim. İl yönetimi ve milletvekili adayları da öyle. Biz Türkiye için varız biz çocuklarımız için varız. Sizler de iyi ki varsınız. Hepinizin zafer bayramı kutlu olsun."
Konuşmaların ardından partililer 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganı attı, 10. Yıl Marşı çalındı.

FOTOĞRAFLI