Ardahan, Kars, Artvin Kalkınma Projesi (AKAK)’ın Ardahan’da uygulayacağı “yayla yolları altyapı iyileştirmesi ve hayvan içme suyu” çalışmaları için protokol imzalandı.
Valilik makamında Vali Ahmet Deniz, AKAK Koordinatörü Ümit Mansız, Özel İdare Genel Sekreteri Hakkı Özgür ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Tanı arasında imzalanan protokol sırasında konuşan Vali Deniz, “İlimiz merkez ve ilçelerimize bağlı köylerin yaylalarında, hayvanların su ihtiyacını karşılayacak sulaklar ve yayla yollarının iyileştirilmesi amacıyla AKAK’a sunduğumuz projelerin onaylanması sonucu 2 milyon 600 bin liralık bir kaynak sağlamış olduk. Bugün imzaladığımız protokol sonucunda birçok köyümüzün yaylasının yolu rehabilite edilecek ve yaylalarımızda doğal olarak beslenen hayvanların su ihtiyacının karşılanması için sulaklar yapılacak. Yapılacak olan bu çalışmalar, bölge hayvancılığını destekleyecek ve hayvancılık alanında, özellikle et ve süt üretimi anlamında ilimizde önemli gelişmeler sağlayacaktır” dedi.
Çalışmaların İl Özel İdaresi ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü koordinesiyle yürütüleceğini aktaran Vali Deniz, Ardahan için ayrılan toplam 2 milyon 600 bin liralık kaynağın, 1 milyon 600 bin lirasının hayvan içe suyu projesine, 1 milyonluk kaynağın ise yayla yollarının rehabilitasyonu için hazırlanan projeler için kullanılacağını kaydetti.