Edip TEKİN/ BURSA, () - BURSA'da seçim çalışmalarını sürdüren Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Büyükşehir Belediyesi'nin Hanlar Bölgesi'nde yaptırdığı bebek emzirme kabinini ziyaret etti. Bakan Müezzinoğlu, annelerin artık çocuğumu nerede emzireceğim sıkıntısı taşımayacağını belirterek, gerekli görülmesi halinde sistemin yaygınlaştırılacağını söyledi. 
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu merkez Osmangazi İlçesi Cumhuriyet Caddesi Hanlar Bölgesi’nde Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve bugün açılışı yapılan bebek emzirme kabinini ziyaret etti. Büyükşehir belediyesi ve sağlık ocaklarından alınacak kartlarla girilecek klimalı kabinlerde anneler bebeklerini emzirmenin yanında sıra altını da değiştirebilecek. Kabini kullanan annelere bebeklerin tüm bakım ürünleri de ücretsiz verilecek. Bakan Müezzinoğlu, sistemin tüm Türkiye’ye örnek olacağını belirterek, "Çarşıya alışverişe çıkan anneler, bebeklerinin bakımını rahatlıkla yapabilecek. Bebekler için her türlü ihtiyaç sağlandı. Vatandaşımıza özellikle annelerimize elimizden gelen kolaylığı sağlamak için çalışmalar yapıyoruz. Bu da yaptığımız çalışmalardan bir tanesi. Anneler artık çocuğumu nerede emzireceğim sıkıntısı taşımayacak, gerekli görülmesi halinde bu sistem yaygınlaştıracak” dedi. 
AT YARIŞI İZLEDİ
Bursa gezisi sırasında merkez Osmangazi ilçesindeki hipodromu ziyaret eden Bakan Müezzinoğlu, yetkililerden at yarışlarıyla ilgili bilgi aldı. Müezzinoğlu, daha sonra Türkiye Jokey Kulübü tarafından organize edilen Bursa Osmangazi 19'uncu Yarış Günü'nde at yarışını izledi. 2 bin metrelik koşuyu yakından takip eden Bakan Müezzinoğlu, bitiş çizgisine yaklaşan atları izleyen seyircilerin heyecanına adeta ortak oldu. Yarışı 2. numaralı Alburak kızı isimli at kazanırken ilk koşunun sona ermesiyle birlikte Müezzinoğlu hipodromdan ayrıldı. 

FOTOĞRAFLI