ESKİŞEHİR (İHA) –Eskişehir’de bir vatandaşın “Bin 50 lira maaş alıyorum. Yetişmiyor” sözleri üzerine, “Dengeler oturacak. Sen bildiğin yoldan şaşma. Sonra 8 Haziran günü ne yaptık deme” diyen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Bugüne kadar yapamayacağımız bir şey söylemedik” dedi.
Bakan Avcı, seçim çalışmaları kapsamında Köprübaşı, 2 Eylül Caddesi ve tren garı civarındaki taksi durakları ile esnafları gezdi. 2 Eylül Caddesi’nde Bakan Avcı’nın önüne çıkan bir vatandaş, “Muhalefet partilerinin hepsi ‘emekliye zam vereceğiz’ diyorlar. AK Parti neden vermiyor? Ben iki defa AK Parti’ye oy verdim ama bu seçimde vermeyeceğim. Madem hazine doluysa AK Parti de versin. Vatandaşa vermedikten sonra o devlet bir şeye yaramaz ki” dedi.
Vatandaşın sitemine yanıt veren Bakan Avcı da, “Bir partinin iktidara gelme olasılığı ne kadar azalırsa, vaatler de kadar yükseliyor. Madem sen de niye Bağımsız Türkiye Partisi’ne vermiyorsun? O, ‘5 bin lira vereceğim’ diyor” ifadelerini kullandı.
Bunun üzerine “Ben şimdi bin 50 lira maaş alıyorum. 4 kişilik bir aile, sabah 10 lira yesek, öğle 10 lira yesek, akşam 10 lira yesek 900 lira yapar. Sadece yesek. Peki bu yakıt, su, elektrik, telefon bunları nasıl ödeyip de geçineceğiz?” diye soran vatandaşa Bakan Avcı, “Doğru haklısın. Ben sana diyorum ki dengeler oturacak. Sen bildiğin yoldan şaşma ben sana söyleyeyim. Sonra 8 Haziran günü ne yaptık deme” dedi.
“EŞİM CEZA EVİNDE NE ZAMAN AF ÇIKIYOR?”
Yine aynı cadde üzerinde yol kenarında oturan kadınlara selam veren Avcı, kadınların ilginç sorusuyla karşı karşıya kaldı. Bir kadın, “Hocam, eşim ceza evinde ne zaman af çıkıyor?” diye sordu.
Bakan Avcı da, “Çıkmıyor. Hiç bugüne kadar yapamayacağımız bir şey söylemedik. Ama af çıkması gibi bir durum söz konusu değil” şeklinde konuştu.
Bakan Avcı, ziyaretleri esnasında vatandaşlarla bol bol hatıra fotoğrafı da çektirdi.