BODRUM'da 66 hafta boyunca, 'Gezi' eylemlerinde yaşanan ölümleri protesto etmek amacıyla gerçekleştirilen 'Sessiz Duruş' eylemi sona erdi.
Gezi Parkı eylemlerinde yaşanan ölümleri protesto için toplanan Bodrum Gezi Dayanışması Platformu'na üye bir grup, iki yıl önce 'Sessiz Duruş' eylemi başlattı. 66 hafta boyunca ölümleri protesto eden grup, bugün her hafta buluştukları Bodrum Belediye Meydanı'nda tekrar bir araya geldi. Üstlerinde 'Gezi'de ölen kişilerin fotoğraflarının yer aldığı tişörtler giyen grup, üzerinde Türkçe ve İngilizce olarak 'Adalet İstiyoruz' ve 'Unutursak Kalbimiz Kurusun' yazılı iki pankart da açtı. 'Unutursak Kalbimizi Kurusun' yazılı pankart üzerinde Gezi Parkı eylemlerinde ölenlerin fotoğrafının da olduğu görüldü.
Platform adına açıklama yapan Egemen Öztüregen, "Büyük özveri ve inatla sürdürdüğümüz eylemlerin bugün sona erdiriyoruz. Sırf, demokratik hak ve taleplerini dile getirdikleri için acımasızca yedi genci öldürenlerden hesap sorulmadıkça, bu tür faşist uygulamalar ve baskılar durmadıkça eylemlerimiz farklı platformlarda devam edecek" dedi.

FOTOĞRAF