Ergün AYAZ- Orhan UZUN/SAPANCA (Sakarya), () - KOCAELİ ve Sakarya bölgesinde geçen salı gecesi başlayıp 4 saat boyunca süren sağanak yağmurun verdiği zararın büyüklüğü, sular çekilmeye başladıkça ortaya çıkıyor. Özellikle Sapanca İlçesi'nde esnaf ve süs bitkisi yetiştiricileri büyük zarara uğradı.
Geçen salı günü saat 22.00'de başlayıp, dün sabah saat 02.00'ye kadar 4 saatlik süre içinde metrekareye 109 kilogram olarak ölçülen ve son 50 yılın en şiddetli yağışının aldığı belirtilen Sapanca İlçesi'nde hasarın boyutu büyük. Şiddetli yağmurda Sapanca Gölü'nü besleyen dereleri taşarken sel suları asfaltı ve kaldırımları söktü, taşıdığı çamur ve ağaç dalları yolları ve mahalleleri kapladı. İlçede bulunan site ve sulama havuzları sel sularıyla doldu.
YÜZME HAVUZUNUN İÇİ ÇAMURLU SUYLA KAPLANDI
Evinin zemin katıları ve bahçelerinin sel sularıyla kaplandığını söyleyen İhsan Kıraç, "Şiddetli yağışta evimizin zemin katları tamamen sel sularıyla kaplandı. Yüzme havuzumuz çamurlu suyla doldu. Ne yapacağımızı şaşırdık. Çevremizdeki meyve bahçeleri de zarar gördü" dedi.
Sapanca'da düz alanlardaki evlerin tamamının bodrum katları da suyla doldu. Evinin bodrum katındaki suları boşaltmaya çalışan  Tülay Domruk, "Evimizin altını tamemen sel suları kapladı. Arka bahçemizde bulunan tavuklar kazların bulunduğu kümesleride sular kapladı. Hayvanları son anda kurtardık. Sel suyuyla birlikte bahçemiz çamurla kaplandı. Nasıl temizleyeceğiz bahçemizi bilemiyoruz" dedi.
Sel suları ile kaplanınca birçok araın da yolda kaldığı Sapanca'da  Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) ile  AFAD ekipleri yağıştan etkilenen bölgelerde çalışmalarını sürdürüyor.
Bu arada ilçe ekomosinin önemli kaynaklarından biri olan ve yurdun dört bir yanına satışı yapılan süs bitkisi yetiştiricileri de büyük zarara ağradı. Sel sularının birçok noktada bulunan süs bitkilerini sökereksürüklediği anlaşıldı. Sapanca'da sular çekildikte hem altyapı, hem esnafın uğradığı zarar ortaya çıkarken, hasar tesbit çalışmalarına da başlandı.

FOTOĞRAFLI