Kastamonu’nun Doğanyurt ilçesinde bir kişinin cenazesi, köy yollarının kardan kapalı olması nedeniyle 3 gündür bekletiliyor.
Kastamonu’nun Doğanyurt ilçesinde etkili olan kar yağışı hayatı durma noktasına getirdi. 3 gündür elektrik verilemeyen ilçeye bağlı 22 köy ile ulaşım sağlanamıyor. Doğanyurt ilçesine bağlı Baldıran köyünde ikamet eden Mustafa Güneysu, yollarının kapalı olduğunu ve elektriklerinin de kesik olduğunu söyledi. Güneysu, cenazelerinin olduğunu ve yolların kapalı olmasından dolayı cenazelerinin 3 gündür ilçede bekletildiğini söyledi. Baldıran köyünde yaklaşık 2 metre yükseklikte kar olduğunu belirten Güneysu, yolların açılmasını beklediklerini ifade ederek, Kastamonu’dan dozer gönderildiğini ve bu dozerin ilçeye ulaşmasını beklediklerini kaydetti.
Köylerinin yolunun açılmasıyla birlikte cenazelerini köye getirip aile kabristanlığına defnedeceklerini anlatan Güneysu, “Yollarımız açılınca cenazemizi köye getirip, defnedeceğiz. Ayrıca 3 gündür ilçede bekliyoruz. Kalacak, yatacak yerimiz yok. Mağdur durumdayız. Ne yapacağımızı şaşırdık. Yetkililerden yardım bekliyoruz” dedi.