Yüreğir Belediyesi Kültür Evleri’nde kurs gören annelerin artık gözleri arkada kalmayacak. Yüreğir’de bulunan bütün Kültür Evleri’nde ‘Ana Sınıfları’ hizmete girdi. Kursiyer anneler eğitimlerini tamamlarken çocukları da uzman eğiticiler eşliğinde okul öncesi eğitime hazırlanacak.
BÜTÜN KÜLTÜR EVLERİNE ANA SINIFI
Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan’ın Yüreğir’de hayata geçirdiği ve 68 branşta 800’e yakın kursun verildiği Kültür Evleri’nde ana sınıfları açıldı. Özellikle kurslardan eğitim alan anneleri düşünen Yüreğir Belediyesi, Tuvalet alışkanlığını kazanmış çocukları anneleri kurs alırken hem okula hem hayata hazırlıyor. Sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki dönem olarak açılan sınıflarda branşlarında uzman eğitmenler çocuklarla yakından ilgileniyor. Anneler kurslarda eğitimlerini tamamlarken çocukları da ana sınıflarında akranları ile kaliteli zaman geçiriyor.
BAŞKAN ÇELİKCAN: “GÖZLERİ ARKADA KALMAYACAK!”
Okul öncesi eğitimin çocuklar için bir ‘temel’ olduğunu belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan çocukların bu ‘temel’ eğitim döneminde sosyalleşmeyi, dayanışmayı, paylaşmayı, uyumu öğrendiğini söyledi. Kursiyer anneler için bütün kültür evlerinde ana sınıfları açtıklarını belirten Başkan Çelikcan, “Annelerin artık gözleri arkada kalmayacak.” dedi. Başkan Çelikcan; “Bütün kültür evlerimizde ana sınıfları faaliyette. Uzman eğitmenlerimiz çocuklarımızın okul öncesi gelişimlerine destek oluyor. Anneler kurslardaki eğitimlerini tamamlarken çocuklarda ana sınıflarımızda sosyal yaşama adapte oluyor.” şeklinde konuştu.