Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, suyun tasarruflu kullanımına ilişkin eğitim seminerleri kapsamında Sevgi Evleri ve yetiştirme yurdunda kalan çocuklara suyun önemini anlattı.
MESKİ yetkililerinin çocuklara yönelik düzenlediği eğitim seminerlerini devam ediyor. Bu kapsamda, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası etkinlikleri vesilesiyle okullarda “su tasarrufu” eğitimi veren MESKİ yetkilileri, 15 Mayıs Güçsüz Yaşlılar ve Korunmaya Muhtaç Çocuklar Günü çerçevesinde de Mersin Sevgi Evleri Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu’nu ziyaret etti. Burada kalan çocuklara suyun tasarruflu kullanımına ilişkin verilen eğitimde, atık su arıtımının çevreye faydalarına da değinen MESKİ yetkilileri, atık suların arıtılmadan doğaya salınmasının zararları hakkında bilgiler verdi.
Eğitimden sonra Mersin Sevgi Evleri Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu çocukları, yurdun spor salonunda MESKİ Genel Müdürlüğü’nün kendileri için hazırladıkları sürpriz etkinlik ve organizasyona katıldı.