AK Parti Yozgat Milletvekili Aday Adayı Nuriye Özel, Çanakkale Zaferi’nin Türk tarihinde bir askeri ve siyasi başarı olmaktan öte inanç, azim ve yiğitlikle örülmüş bir destanın adı olduğunu söyledi.
İhlas Haber Ajansı Yozgat Bürosunu ziyaret eden AK Parti Yozgat Milletvekili Aday Adayı Nuriye Özel, Bugün Çanakkale Zaferinin 100’üncü yıl dönümünün kutlandığını belirterek, “18 Mart 1915, Türk tarihinde bir askeri ve siyasi başarı olmaktan öte inanç, azim ve yiğitlikle örülmüş bir destanın tarihidir. Bu tarih, gerek taarruz gerekse savunma savaşlarının başarılarıyla dolup taşan Türk kahramanlık tarihinin en onur verici, en parlak sayfalarından biridir. Tarihe kahramanlık destanı olarak yazılan Çanakkale Zaferi ile Türk askerinin ve Türk insanının gücü, vatan sevgisi, birlik ve beraberliği yokluk içerisinde dayanışması tüm dünyanın gözleri önüne serilmiştir. Şehitlerimizin canı ve kanı ile aldığı bu vatanı sonsuza kadar korumak, kalkındırmak ve güçlendirmek, bayrağımızı ilelebet dalgalandırmak ve İstiklal Marşımızı haykırmak Türk olarak hepimizin hedefi ve sevdasıdır” dedi.
Özel, “Sevinç ve coşkuyla kutladığımız Çanakkale Zafer’inin 100’üncü yıl dönümünde, bu güzel vatanımız için canını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve özlemle yad ediyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun” diye konuştu.