ORDU (AA) - Ordu Valiliğinin ev sahipliğinde düzenlenen "Arap Gazeteciler Zirvesi", 26 ülkeden 74 katılımcıyla yarın başlayacak.

Vali İrfan Balkanlıoğlu, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, kentte turizmin gelişmesi ve yaygınlaşması amacıyla bir süre önce başlattıkları tanıtım çalışmaları kapsamında, 26 ülkeden 74 Arap gazetecinin yarın Ordu'da olacağını söyledi.

Gazetecilerin 11 Kasım'a kadar kentte kalacağını belirten Balkanlıoğlu, "Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar, Umman, Mısır, Fas, Tunus, Cezayir, Lübnan, Suriye, Irak ve İran gibi ülkelerden gazetecileri ilimize getirip, kentimizi en iyi şekilde tanıtmaya çalışacağız" dedi.

Ordu'yu, Türkiye ve dünyada popüler hale getirmek istediklerini vurgulayan Balkanlıoğlu, "Ordu Valiliğine atandığımız günden itibaren tanıtım atağına geçtik. Yurt içinde görsel ve yazılı basında, seyahat programlarında yer aldık. Yurt dışında özellikle körfez ülkelerinden gazetecileri getirip ilimizi tanıtmaya çalıştık. Şimdi 'gazeteciler zirvesi' şeklinde yapıyoruz. Bu bölgelerin ne kadar tanınmış gazete, televizyon, editör ve muhabirleri varsa davet ettik, hepsinden olumlu yanıt aldık" diye konuştu.

Balkanlıoğlu, gazetecilere Ordu'nun tüm güzelliklerini, her yönüyle göstereceklerini bildirdi.

"Arap Gazeteciler Zirvesi"nin valiliğin koordinatörlüğünde sponsorlar aracılığıyla düzenlendiğini ifade eden Balkanlıoğlu, şunları kaydetti:

"Zirvenin ardından ilimizde turizmde patlama yaşanacağından eminim. Çünkü kenti daha önce gezip gören Arap turistler 'Burası cennet bahçelerinden bir bahçe. Ölmeden önce cenneti görmek istiyorsanız Ordu'ya gelin' demişti. Bu bize mutluluk, umut verdi. Tanıtımlarımızın bir yıl içinde faydasını gördük. Turizm hareketlerinde yüzde 40 civarında artış oldu. Gelen gazetecilerimize de Ordu'nun güzelliklerini gösterip, onları buradan iyi intibalarla göndereceğimize eminim."

Vali Balkanlıoğlu, Ordu'nun, Karadeniz'in turizmde söz sahibi illerinden biri olacağını, gelecek yıllarda çok güzel sonuçlar alacaklarını sözlerine ekledi.