İhlas Koleji, gündemdeki sözde Ermeni soykırımı ile ilgili gerçekleri irdelemek için tarihçi Prof. Dr. Mustafa Çetin Varlık’ı misafir etti. İhlas Koleji Bahçelievler Kampüsü’nde "Ermeni Soykırımı İddiaları ve Gerçekler" başlığı altında yapılan konferansta Prof. Dr. Varlık, sözde Ermeni soykırımı ile ilgili tarihsel verileri ve yapmış olduğu araştırmaları öğrencilerle paylaştı.
Varlık, eskiden sadık bir millet olarak bilinen Ermenilerin, zamanla değişerek Osmanlı Devleti için nasıl tehdit haline geldiğini ve sonrasında yaşanan gelişmelerin bu gün nasıl provakasyona dönüştürüldüğünü tarihi olaylardan verdiği örneklerle anlattı.
Konferansa, 20. yüzyılın başında yaşananları aktararak başlayan Prof. Dr. Varlık, “Osmanlı devletinde Millet-i Sadıka olarak bilinen Ermeniler, İngiltere ve Rusya gibi büyük devletlerin kışkırtmaları sonucunda ayaklandılar. Ardından Hınçak ve Taşnak Cemiyeti’ni kurarak Osmanlı Devleti aleyhine faaliyetlerini artırdılar. Öyle bir hale geldiler ki, dönemin padişahı II. Abdülhamid’in arabasına bomba koymaya dahi cesaret ettiler” dedi.
Suikasttan kurtulan II.Abdülhamid’in bu süreçte yürüttüğü dahice siyasete atıfta bulunan Prof. Dr. Varlık, “II. Abdülhamid’in o siyasi zekasına değinmeden geçmek olmaz. Onun bu deha seviyesindeki siyaseti sayesinde imparatorluğun ömrü uzadı. Hatta, Çanakkale Savaşı’nın kazanılmasında da onun döneminde yapılan hazırlıkların büyük rolü vardır” dedi.
Birinci Dünya Savaşı’nın Osmanlı Devleti’ni güçsüz ve savunmasız bıraktığını, bu durumun da Ermeniler tarafından kötü niyetle kullanıldığını ifade eden Varlık, “Osmanlı Devleti’nin bazı bölgelerde kontrolü kaybetmesini fırsat bilen Ermeniler, savunmasız Osmanlı ahalisine görülmemiş zulümler yaptılar. Osmanlı yönetimi, bu zulümleri önlemek amacıyla bazı kararlar aldı. Tehcir Kanunu da bu dönemde mecburen çıkarılmış kanunlardan biridir” diye ifade etti.
Günümüzde bu iddiaların şiddetle artarak devam etmesine değinen Varlık, bunların Ermeni Diasporası tarafından yürütülen siyasi bir oyun olduğunun altını çizdi; “Ermeni Diasporası’nın öncelikli hedefi, dünyaya ve bize sözde soykırımı kabul ettirmektir. Nihai amaçları ise ülkemizden toprak ve tazminat talep etmektir. Ülkemiz, kurgulanan bu tuzağa düşmemelidir” dedi.
Konferansta gençlere çok kitap okumalarını öğütleyen Prof. Dr. Varlık, gerçekleri öğrenmenin en doğru yolunun araştırmak ve bol bol kitap okumak olduğunu ifade etti.