Elektrik çarpması sonucu sağ kolunu kaybeden Şeref Tetik, tek koluyla bir koyunu 2 dakika 15 saniyede kırkıyor.
Ankara’nın Gölbaşı ilçesi Dikilitaş Mahallesi’nde hayvancılıkla uğraşan Şeref Tetik, 31 sene önce elektrik çarpması sonucu tek kolunu kaybetti. Geçimini hayvancılıktan sağlayan 43 yaşındaki Tetik’in tek kolunu kaybetmesi çalışmasına engel olmadı. 6 senedir koyun kırkma işiyle uğraştığını ifade eden Tetik, tek koluyla koyun kırkma işinin zor olmadığını kaydetti. Kendi koyunlarının yanı sıra başka koyun sahiplerinin de koyunlarını kırkmaya gittiklerini dile getiren Tetik, 3 kişilik grubuyla günde yaklaşık 300 koyunu kırkabildiklerini söyledi.
Koyun kırkma işini oğlu Resul Tetik’e de öğrettiğini kaydeden Tetik, 2-3 senedir oğlunun koyun kırkma işlerinde kendisine yardım ettiğini belirtti.
16 yaşındaki Resul Tetik ise, okuldan sonra ve yaz tatillerinde babasına yardım etmenin hoşuna gittiğini belirterek, koyun kırkma işini babasından görerek öğrendiğini söyledi.
"ELEKTRİKLİ KOYUN KIRKMA MAKİNESİ HIZLI, TEMİZ VE GÜVENLİ"
Koyun kırkma işleminde elektrikli makine kullanmaya 6 yıl önce başlandığını belirten Tetik, yavaş yavaş yaygınlaşmaya başlayan elektrikli makine kullanımının faydaları arasında ilk olarak hızın geldiğini söyledi. Tetik, elektrikli makineyle yapılan koyun kırkma işleminin temiz de olduğunu belirterek, kırkma sırasında makasın ucuna elektrik gelmediği için de güvenli olduğuna işaret etti.
Koyun ve Keçi Yetiştiriciliği Birliği’nin koyun kırkma yarışlarına da katılan Tetik, bu yarışmada dereceye sahip. Diğer rakiplerine karşı tek koluyla yarışan Tetik, 12 kişinin katıldığı yarışmada 3. olduğunu belirtti.