İpek Yolu Kalkınma Ajansı ile Kilis İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında yürütülen “Sağlıklı Nesiller” Projesi kapsamında Cemil Çetin İlkokulunda çevre semineri düzenlendi.
İlk olarak Kilis Milli Müdürlüğü AR-GE biriminden Hasan Turfanda projenin amacı ve etkinlikleri hakkında slayt sunumu yaptı.
Daha sonra Kilis 7 Aralık Üniversite’nden Doç.Dr.İsmail Gül ve Öğretim Görevlisi Derya Akpınar, öğrencilere çevre konusunda bilgi verdiler. Gül, sunumunda çevrenin temiz tutulmasının çok önemli olduğunu vurguladı.
Sempozyum çocuklar tarafından yoğun ilgi gördü. Eğitim sonrası çocuklara diş macunu, diş fırçası ve kişisel temizlik malzemeleri hediye edildi.
Cemil Çetin Okulu Müdürü Ramazan Özcan, projenin çocuklar için fayda sağladığını belirterek, bu tarz projelerin çocuklarda çevre duyarlılığı oluşturması açısından önemli olduğunu ifade etti. Özcan, Bu tür bilgilendirici konferans ve sempozyumların velilere de düzenlenmesini çok yararlı olacağını vurguladı. Özcan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Kalli ile AR-GE biriminden Hasan Turfanda ve 7 Aralık Üniversite’nden Doç.Dr.İsmail Gül ve Öğretim Görevlisi Derya Akpınar’a teşekkür etti.
Sempozyum sonunda okul müdürlüğünce katılımcı ve öğretmenlere tatlı ikram edildi.
Cemil Çetin İlkokulu konferans salonunda yapılan toplantıya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Kalli, Cemil Çetin İlkokulu Müdürü Ramazan Özcan, Sevgi Anaokulu Müdiresi Özgül Taş, AR-GE Biriminden Hasan Turfanda ile okul öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.