Osman Nuri BOYACI/DENİZLİ, () - DENİZLİ'deki Goncalı Mahallesi'nde 400 bin lira harcayarak 5 derslikli ilkokul ek binası yaptıran hayırsever Mehmet Ali Bayraktar, okula 26 yaşındaki kızı Seren Bayraktar'ın ismini verdi.
Denizli'de mali müşavir Mehmet Ali Bayraktar, kızı Seren Bayraktar'ın adına Pamukkale İlçesi'ne bağlı Goncalı Mahallesi'nde ilkokula 5 derslikli ek bina yaptırdı. İlkokula Seren Bayraktar'ın adı verildi. Okulun açılışı için düzenlenen törene Vali Yardımcısı Ali Şanlıer, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Ünal, AK Partili Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, hayırsever Mehmet Ali Bayraktar, eşi Sevgi Bayraktar, kızı Seren Bayraktar ile öğrenciler ve velileri katıldı.
Seren Bayraktar, bu yaşta adının bir okula verilmesinin gururunu yaşadığını anlatırken "Bu gururu bana yaşatan babam Mehmet Ali Bayraktar'a teşekkür ediyorum. Hayatım boyunca hep daha başarılı olmaya çalıştım. Bunun için çok çaba sarf ettim. Umarım burada okuyan çocuklar benden daha başarılı olurlar. Bu ülkeye millete başarılı bir birey olarak mezun olurlar" dedi.
Hayırsever Mehmet Ali Bayraktar ise, yaşamı boyunca eğitime destek vermeye çalıştığını, daha önce eşi adına ilkokul yaptırdığını söyledi. Bayraktar, şöyle konuştu:
"İnsanlar doğarlar, büyürler ve ölürler ama yaptıkları eserlerle sundukları hizmetlerle güzel şeylerle anılırlar. Ben bunu annemden babamdan büyüklerimden öğretmenlerimden böyle öğrendim. Bunu yaşamak için emek sarf ettim. Hayatım boyunca eğitime bir pay ayırmayı bütçe ayırmayı ihmal etmedim. Bundan dolayı çok mutluyum. Bu okulumuzu eğitime kazandırmaktan çok mutluyum." 
"HEDEF İKİLİ EĞİTİMDEN TEKLİYE GEÇMEK"
Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ise, Denizli'de hayırseverler tarafından yaptırılan 300 okul olduğunu, hayırseverlerin verdiği destekle Denizli olarak eğitimde Türkiye genlinde ön sıralarda olduklarını söyledi. Şu an Denizli'de 40 okulda ikili eğitim verildiğini söyleyen Mahmut Oğuz, "Hayırseverimiz Mehmet Ali Bey daha önce eşinin adını taşıyan Sevgi Bayraktar Anaokulunu kentimize kazandırdı. Sıra geldi Mehmet Ali Bayraktar Lisesi veya başka bir okula. Kendisinin gönlü çok zengin. Eğitim alanında ilimizde çok destekçimiz var. 40 okulumuzda yapılan ikili eğitim öğretimi tekli eğitime dönüştürmek istiyoruz. Bu konuda Denizli'ye güveniyorum" diye konuştu.
Hayırsever Mehmet Ali Bayraktar ve ailesine, Vali Yardımcısı Ali Şanlıer, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru plaket verdi. Okulun açılış kurdelesi hayırsever ve protokol üyeleri tarafından kesildi.

FOTOĞRAFLI