Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, 8 Şubat’ta yapılacak kongrede il başkanlığına aday olduğunu açıkladı.
Mustafa İzgioğlu, Akdeniztürk Tv’de Yüksel Mert’in sunduğu ‘Mertçe’ programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, tekrar aday olduğunu da açıkladı. Bir soru üzerine İzgioğlu “Milletvekili adayı olacağım söyleniyor; bu bilgi yanlış. Milletvekili adayı da olur, seçilir veya seçilemezdim o önemli değil ama ben zor göreve talip oldum ve il başkanlığına yeniden adayım” dedi.
Bir başka soruya karşılık olarak Mustafa İzgioğlu, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile bir sorunu bulunmadığını bildirdi. İzgioğlu “Sayın Sözlü çocukluk arkadaşımdır. Birlikte mücadele ettik. Milliyetçi Hareket ve MHP’li belediyeler olarak bir bütünüz. Her ailede zaman zaman kırgınlık olabilir. Milliyetçi Hareket Partisi de büyük bir ailedir. Önümüzde Türkiye için çok önemli bir seçim var. Yine birlikte yollarda kol kola yürüyeceğiz” diye konuştu.
"HÜSEYİN SÖZLÜ’NÜN MİZACINDA YOK"
Mustafa İzgioğlu, ayrı bir soruya karşılık olarak ise, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün 9 aylık icraatında yerel yönetimlerde ortaya koyduğu uyuma atıfta bulunarak “Sayın Sözlü, ‘Şu MHP’li, bu başka partili’ diyecek bir mizaca sahip değildir. Hangi partili olursa olsun gereği neyse yapar, yapıyor. Adana’da 15 ilçe belediyesi var; hepsi Büyükşehirden eşit hizmet alacaktır” şeklinde değerlendirmede bulundu.
"MHP ADANA YENİ REKORLAR KIRACAK"
MHP Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, başka bir soruya ise, “Yerel seçimlerde biri büyükşehir olmak üzere toplam 9 belediye kazandık. Bu başarı sadece teşkilatların yada adayların değildir. Herkes çalıştı. İl ve ilçe binalarından içeri girmemiş ama kalbinde üç hilal olan nice isimsiz kahramanlar var. Onlar da çok çalıştılar. Dolayısıyla başarı hepimizindir, herkesindir. 7 Haziran seçimlerinde de Adana’da yeni rekorlar kıracağız. Allah’ın izniyle MHP kadroları olarak Adana’da bir tarih daha yazacağız” ifadesini kullandı.