Manisa’nın Demirci ilçesinde, 29-30 Nisan tarihlerinde yapılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavlarından 15 gün önce kaza geçiren Galip Ercan isimli öğrenci, mazeret sınavına yatağında girdi.
Manisa’nın Demirci ilçesine bağlı Büyük Kıran Mahallesinden taşımalı sistem ile Selendi ilçesi Pınarlar Şehit Savcı Ethem Ekim Ortaokulu’nda okuyan Galip Ercan, 14 Nisan tarihinde bahçe çapalarken çapa makinesine ayağını kaptırdı. Tedavisinin ardından taburcu edilerek evine gönderilen Ercan, 29-30 Nisan tarihlerinde yapılan TEOG sınavına giremedi. Beş gözetmen ile yatağında mazeret sınavına giren Galip Ercan, "Çok heyecanlıyım kaza sonucu sınava giremedim. Sağ olsun öğretmenlerim ve Selendi Milli Eğitim Müdürümüzün girişimleri ile devletimiz bana evimde sınava girme imkanı sağladı. Bu sınav sonucunda iyi bir liseye gidip ardından polis olup devletime ve milletime hizmet etmek istiyorum" dedi.
Galip Ercan’ın annesi Hatice Ercan ise "Oğlum bir kaza sonucu sınava girememişti. Şimdi evimizde sınava giriyor. Allah zihnini açık etsin. Devletimize bu imkanı sağladığı için de teşekkür ediyorum" diye konuştu.