Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, 4 Ocak Pazar günü gerçekleştirilecek olan “Adana Büyükşehir Belediyesi Uluslararası 5 Ocak Kurtuluş Maratonu”na katılan sporculara göğüs numarası, çip, logolu çanta, tişört dağıtıldığını söyledi.
Hadi, Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. Yıl dönümü anısına kentin tanıtımı adına büyük katkı sağlayacak maratonun güzergahı ve parkurlarda çok ciddi önlem aldıklarını belirterek, “Sporcu sağlığı ve güvenliğini ön planda tutuyoruz” dedi.
Maratona katılan sporcuların kente geldiğini ifade eden Hadi, konuşmasında şunlara yer verdi:
“Yarın Atatürk Parkı önünden Vali Mustafa Büyük ile Büyükşehir belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün vereceği start ile başlayacak ve Merkez Parkta sona erecek maraton için Büyükşehir Belediyesi ile koordineli yaptığımız çalışmaları tamamladık. Güzergahı belirlerken tarihi mekanlara dikkat çektik. Ünlü Türk ve yabancı atletlerin katılacağı 21 kilometrelik yarı maratonun yanı sıra 4 kilometrelik halk koşusu, masterler ve engelliler olmak üzere yarışa katılacak toplam bin 600 sporcuya, zamanı göstermesi için çip, göğüs numarası, logolu tişört, şapka ve tişört dağıtıldı. Spor turizminin yaşanacağı maraton kentin tanıtımının yanı sıra ekonomisine de önemli katkı sağlayacak. Tüm sporculara başarılar diliyoruz.”
-“SPORCULARA MAKARNA PARTİSİ”
Türkiye’de yarı maratonda en fazla para ödülünün Adana’da dağıtılacağını belirten Hadi, “ Maratona bin 600 üzerinde başvuru yapıldı. Türkiye’de 145 bin TL ile yarı maratonda en fazla para ödülü dağıtılan kent konumundayız ayrıca tüm yarışmacılara müsabakanın ardında katılım belgesi vereceğiz ” diye konuştu.
Bu arada, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından katılımcılara ücretsiz makarna, çay, kapalı su dağıtıldı.