Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) Genel Müdürlüğü, soğuk kış günlerinde su saatlerinin donmaması için vatandaşların önlem alması yönünde uyarılarda bulundu.
GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, Ocak ayında havaların aniden soğumasıyla birlikte su sayaçlarının donma ve patlama risklerine karşı, abonelerin önlem almalarının şart olduğunu söyledi. Bunun için öncelikle açık alanlarda bulunan sayaçların kalın yün kumaş, kauçuk, sünger ya da telis çuval parçaları ile sıkıca sarılarak muhafaza altına alınması gerektiğini belirten Sönmezler, "Su sayacının bulunduğu yerde muhafaza sandığı var ise muhafaza sandığı içerisine, tesisatın ömrünü kısaltacağından dolayı gübre gibi oksit yapıcı nemli malzemelerin konulmaması, oksitlenmenin önüne geçebilmek için muhafaza sandıklarının talaş ile doldurulması gerekiyor" dedi.
Sönmezler, “Soğukların şiddetli olduğu zamanlarda vatandaşlarımıza musluklarını kısık şekilde açık bırakmamalarını tavsiye ediyoruz. Donan sayaca ve tesisata hiçbir şekilde ateş tutulmamalı ve sıcak su dökülmemelidir. Sayaç bağlantıları ile vanalardan su sızıyor veya damlıyor ise vatandaşlarımız abone numaralarını bildirmek suretiyle, GASKİ Genel Müdürlüğü’ne müracaat edebilirler” diye konuştu.
Gerekli tedbirlerin alınmaması halinde soğuğa karşı hassas olan su sayaçlarının kolayca patlayacağını, gövdesi patlayan su sayacının tamir imkanının olmayıp hurdaya çıkacağını, bunun da hem vatandaşlar hem de ülke ekonomisi için büyük maddi kayıplara neden olacağını belirten GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, “Vatandaşlardan bu gibi istenmeyen durumların yaşanmaması için gerekli hassasiyeti göstermelerini rica ediyoruz. GASKİ Genel Müdürlüğü olarak yardım için 24 saat hizmet sunduğumuzu vatandaşlarımızın bilgilerini sunuyoruz” şeklinde konuştu.