BARTIN'nın Kurucaşile İlçesi açıklarında avlanan balıkçılar, sabah tonlarca hamsi ile limana döndü. Limanda kasalanan hamsilerin büyük bölümü kamyonlarla çevre illere gönderilirken, kalan hamsinin 5 kilosu 50 kuruştan satıldı.
İstanbul, Trabzon, Akçakoca, Sakarya, Sinop, Bandırma gibi kentlerden gelen 50'ye yakın balıkçı teknesi Kurucaşile açıklarında ağ attı. Balıkçılar, sabah tonlarca hamsi ile Kurucaşile Limanı'na döndü. Hamsilerin büyük bölümü limanda kasalara konulup kamyonlara yüklenerek çevre illere gönderildi. Kalan hamsiler teknelerden satışa çıkarıldı. Limana akın eden ilçe halkı, 5 kilosu 50 kuruştan satılan hamsilerden torba torba alarak evlerine gitti.
Kurucaşile Belediye Başkanı Mehmet Zihni Sayın, balıkçı tekneleri ve kamyon  yoğunluğu nedeniyle limanda belediye olarak önlem aldıklarını söyledi. Vatandaşların da ucuz hamsi almak için limana akın etmesiyle limandaki yoğunluğun arttığını belirten Sayın, "Belediye ekiplerimiz hem balıkçı teknelerinin personeline hem de vatandaşımıza gerekli kolaylığın sağlanması için gerekli çalışmaları yapıyor" dedi.

FOTOĞRAFLI