Muğla’nın Menteşe ilçesi Salihpaşalar mevkisinde tarlaya gömülü vaziyette bulunan cesedin kimliği belirlenirken, katil zanlısı yakalandı. Zanlı Orhan E. (37) öldürdüğü Mustafa Yıldırım (50)’ye ait minibüs ile Marmaris’te yakalandı.
JANDARMA İPUÇLARINI DEĞERLENDİRDİ
Üzerinden kimlik çıkmayan toprağa gömülmüş ceset ile ilgili olarak Menteşe İlçe Jandarma ekipleri özel ekip kurdu. Resmi ekipler Salihpaşalar, Akçaova, Bayır, Kafaca ve Yeşilyurt mahallelerinde kayıp ve aranan şahıs olup olmadığını tespit etti. Aslen Muğlalı ve İzmir’de oturan bir bayanın polise eşinin kayıp olduğu ihbarını da değerlendiren Jandarma ekipleri, basında yer alan haberler sonrası İstanbul’dan Mustafa Yıldırım’ın akrabaları aradı. Otopsi sırasında çekilen fotoğraf üzerinden yıla çıkan jandarma İstanbul’dan gelen Mustafa Yıldırım’ın akrabaları tarafından teşhis edildi.
Mustafa Yıldırım’ın pazarlarda kendine ait minibüs ile ayakkabı sattığını öğrenen jandarma minibüs plakası üzerinden araştırmayı sürdürdü. Orhan E. 6 Nisan’da jandarma tarafından polise verilen plaka ile Marmaris’te görüldü. Polis Orhan E.’yi gözaltına alarak jandarmaya teslim etti.
26 MART’TA TANIŞTILAR
Orhan E ile Mustafa Yıldırım 26 Mart tarihinde tanıştı. Önce Fethiye, ardından Ortaca ve Köyceğiz’den sonra akşam da Mustafa Yıldırım’ın Akyaka Çınar mevkisinde bulunan çadırına gittiler. Akşam alkol alan iki kişi, gece geç saatlerde alkolün de etkisi ile aralarında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonrası Orhan E. üzerindeki tabanca ile Mustafa Yıldırım’ın başına iki el ateş ederek öldürdü. Gece geç saatlerde Mustafa Yıldırım’ın cesedini minibüse koyarak Salihpaşalar Mahallesi kırsalına getiren ve burada tarlaya gömen Orhan E. öldürdüğü kişinin minibüsü ile Marmaris’te dolaşırken yakalandı.
BABASINI ÖLDÜRDÜ, RAHŞAN AFFINDAN ÇIKTI
Muğla’nın Yatağan ilçesinde oturan Orhan E. 20 yaşında iken kazaen babasını öldürdü. Cezaevine giren zanlı, 1999 yılında Rahşan affı olarak da bilinen yasadan yararlanarak cezaevinden çıktı. Cezaevinden çıktıktan sonra hükümlü kadrosundan Yatağan Termik Santrali’nde göreve başladı. Buradan da ayrılan Orhan E. Jandarmada alınan ilk ifadesinin ardından Muğla adliyesine sevk edildi.