İÇİŞLERİ Bakanı Selami Altınok, terör örgütü PKK ile ilgili mücadele konusunda "Silahları gömüp, terörü terketmedikleri müddetçe, son terörist Türkiye'yi terk edene kadar o mücadeleyi yapacağız" dedi.
İçişleri Bakanı Selami Altınok, Muş merkez ile Varto, Hasköy'de incelemerde bulunduktan sonra Muş'tan özel uçakla saat 19.50'de Erzurum'a geldi. Memleketi Erzurum'da protokol, partilier ve vatandaşlar tarafından çoşkulu biçimde çiçeklerle karşılanan Altınok, havalimanında yaptığı açıklamada, İçişleri eski Bakanı Sebahattin Öztürk'ten görevi devir alırken Allah'a hamdü sena ettiğini anımsattı. Bu göreve layık gören Cumhurbaşkanı ile Başbakan'a tekrar teşekkür eden Selami Altınok, İçişleri Bakanı olarak Türkiye Cumhuriyeti devletine hizmet etmenin onur ve gururunu yaşadığını bildirdi. Karşılamaya gelenlere hitaben İçişleri Bakanı Altınok, şunları söyledi:
"Hemşerilerimin göstermiş olduğu bu teveccühe teşekkür ediyorum. Uçakta da söyledim. Uçağın kapısı açılıp Erzurum havasını ciğerlerime çektiğimdeki mutluluk hiç bir kelimeyle anlatamam. Bu miletin birliği, dirliği, bütünlüğü, bayrağımızın gönderden inmemesi noktasında bizden önce görevi yapıp, o gayreti gösteren çok değerli bakanlarımız gibi onlardan bayrağı aldık, beli bir noktaya kadar götüreceğiz. O gayreti en iyi şekilde vermeye çalışacağız. Bugün Muş merkezde,Varto ve Hasköy'de atandaşlarımızla, devletini miletini seven, birbiği, beraberliği hep ayakta tutmaya çalışan değerli hemşerilemizle beraber oldum. O hüsnüniyet ve güzeliği gördüm. Beraber mücadele verdiğimiz valilerimizle, kaymakamlarımızla, jandarmamızla, polisimizle beraber olduk. Doğu'ya gelmişken Erzurum'a gelmemek olmazdı. Şimdi o mutluluğu yaşıyorum."
ALTINOK: TERÖRİST İLE VATANDAŞI AYIRACAĞIZ
Hava limanından kilometrelerce uzunluktaki otomobil konvoyu ile kent merkezine giren İçişleri Bakanı Selami Altınok, üç yıl Özel İdare Genel Sekreterliği yaptığı binada oturan Vali Ahmet Altıparmak'ın makamına geçti. Vali Ahmet Altıparmak tarafından karşılanan Bakan Altınok, temeline harç koyduğu binada olmaktan gurur duyduğunu anlattı. Anayasa gereği, bağımsız ve tarafsız olmaya özen göstereceğini ifade eden Altınok, seçimlerin güven ve huzur içinde yapılması için bakanlık ile illerde valilerle birlikte çaba harcadıklarını belirtti. Görevi, çok üstün başarı ile yürüten iki değerli büyüğü ve abileri olan Efkan Ala ile Sebahattin Öztürk'ten aldığını anımsatan Bakan Altınok, bu şerefli mutluluğu cumhuriyet ile devletin sayesinde Allah'ın nasip ettiğini söyledi. Selami Altınok, terörle mücadele konusunda ise şöyle konuştu:
"Türkiye Cumhuriyeti devletinin politikası, hükümetin politikası belli. Yani silahları gömüp, terörü terketmedikleri müddetçe, son terörist Türkiye'yi terk edene kadar o mücadeleyi yapacağız. Yaparken demokrasin ve hukukun gerektiği tüm hassayetlere dikkat edeceğiz. Suçlu ile suçsuzu ayıracağız. Terörist ile vatandaşı ayıracağız. Vatandaşın bu işten zarar görmemesi için azami gayreti göstereceğiz. Ama Türkiye Cumhuriyeti devletine, askerine, polisine kurşun sıkanlara da müsamaha gösterecek halimiz yok. Bunun da gereği ne ise onu yapmaya devam edeceğiz."
İçişleri Bakanı Selami Altınok, geceyi Erzurum'da geçireceğini yarın Erzurum ve Ağrı'da incelemelerde bulunduktan sonra Ankara'ya döneceğini bildirdi.
FOTOĞRAFLI