KOSGEB Niğde Hizmet Merkezi Müdürlüğü, Niğdeli girişimcilere destekler hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Niğde Organize Sanayi bölgesi toplantı salonunda düzenlenen toplantıya NESOB Başkanı Erdoğan Aykin, Niğde İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin ve çok sayıda girişimci katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan KOSGEB Niğde Hizmet Merkezi Müdürü Mehmet Haşim Karaman, amaçlarını İnternet ortamında yapılan satışlara ve Türkiye’de oluşan rekabet ortamında KOSGEB’in destekleriyle Kobilerin etkinliğini artırmak olduğunu söyledi.
Karaman konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
“Dünya gittikçe küçük köy halini almaktadır. Bugün dünya markaları savaş bölgelerine, Somali’den Kanada’ya, Irak’a kadar en uzak yerlerde ürünlerini satıyorlar. Bugün artık ticaretin bir sınırı kalmadı. Hiçbir şey ticareti engelleyemiyor hele internet mecrasının daha da gelişmiş olması sınır diye birey bırakmıyor. Bugün Türkiye’den Dünyanın bir ucuna internet aracılığıyla posta ve kargo yoluyla 2 günde gelebiliyor. Artık insanlar bulundukları yere mahkum değil. İnternetten kredi kartı ile Çin’den veya dünyanın baka bir ülkesinden bir tıkla geliyor. Bu rekabet ortamında hiçbir iş yerimiz kayıtsız kalamaz. Etkilenmiyor gibi görüyoruz ama bugün köy bakkalı bile rekabetten etkileniyor. Yok olmaya göz mü yumacağız yoksa yeni bir silkinişle ayağa mı kalkacağız. Tercihimiz direnmeye yeniden ayağa kalkmaktan yana ise Amerika’yı keşfetmeye gerek yok. Bir araya geleceğiz, kurumsallaşacağız, markalaşacağız. Kosgeb olarak ülkede kobilerin etkinliğini artırmak, rekabet güçlerini artırmak, teknolojik gelişmelere süratle uymalarını sağlamak, küçük işletmeleri İş Birliği güç birliği ile bir araya getirmek tek hedefimizdir. Kobi destek proje programımızın amacı ise küçük ve orta ölçekli işletmelerinde proje kültürünün oluşturulması, ülke ekonomisine katkı sağlamak için hazırlayacağı projeleri desteklemektir. Genel desteklerimizden girişimcilik desteklerimizden yılın her zamanı istifade edebilirsiniz” dedi.
Konuşma sonrasında KOSGEB Uzmanı Serkan Özkan girişimcilere KOSGEB’in destekleri ile ilgili bilgiler verdi.
İmalat, ticaret ve turizm sektörleri KOSGEB tarafından desteklendiğini belirten Uzman Özkan, KOSGEB’in internet sayfasında desteklenen diğer alanları girişimcilerin görebileceklerinin altını çizdi.