MERSİN, () - MERSİN'in merkez Mezitli İlçesi Belediye Meclisi, cemevlerini ibadethane olarak kabul etti.
Belediye Başkanı CHP'li Neşet Tarhan başkanlığında yapılan meclis toplantısında, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Yargıtay kararları ile 5393 sayılı Kanunun 15'inci maddesinin (a) bendince, Mezitli'deki vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayan, ilçe sınırları dahilinde bulunan inanç özgürlüğü ayrımcılığının oradan kaldırılması önerisi görüşüldü. Oylama sonucu mecliste temsilcisi bulunan CHP, MHP ve Ak Partili üyelerin tümü öneriye 'kabul' oyu vererek karara destek oldu.
Gündeme alınan 'inanç özgürlüğü ayrımcılığının oradan kaldırılması' önerisi konusunda meclis üyelerine bilgi veren Başkan Tarhan, cemevlerinin ibadethane olarak kabul edilmesini sağlayan kararın tüm belediyelere örnek teşkil edeceği inancında olduğunu belirterek şunları söyledi:
"Önerinin meclisimizde bulunan tüm siyasi guruplarının ortak kararı olarak oy birliğiyle kabul edilmesi bizlere gurur verdi. İnançlara ve ibadete saygı kapsamında atılan bu dev adım, toplumumuzun her kesiminden aldığı destekle önüne gelen tüm engelleri aşarak amacına ulaşacaktır, cemevleri kültür yuvasıdır. Bu kararla, Mezitli ayrıcalığını bir kez daha gösterdi."

FOTOĞRAFLI