GAZİANTEP (İHA) – Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, İhlas Haber Ajansı’na (İHA) çözüm süreci ile ilgili açıklamalarda bulunarak, bu işin bir an önce bitmesi ve çözüme ulaşması gerektiğini söyledi.
Gaziantep sanayisinin gelişmesinde önemli katkıları olan GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, İHA’ya çözüm süreci ve cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Gaziantep’e gelişi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Konukoğlu, GSO olarak sürecin bir an önce çözüme kavuşmasını istediklerini belirtti. Türkiye’nin gelişmesi ve hayallerini ortaya koyabilmesi için bunun gerektiğine vurgu yapan Konukoğlu, "Terörün olduğu yerde ne huzur olur ne de yatırım yapılır. Terörün olmadığı, güvenin olduğu ve insanların huzur içerisinde yaşadığı her yerde yatırım yapılabilir, geliştirilebilir ve büyük fırsatlar yapılabilir. Bundan dolayı çözüm sürecinin başarılı olmasını önemsiyoruz” dedi.
"BÖLGEDE YAPILACAK YATIRIMLARDA DESTEK OLAMAYA HAZIRIZ"
GSO olarak önceliklerinin Gaziantep’i kalkındırmak olduğunu dile getiren Konukoğlu, batı illerindeki büyük firmaların da bölgeye yatırım yapabileceklerini belirtti. Konukoğlu, “Ben aynı zamanda SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkan vekiliyim. SANKO olarak 1987 yılından bu yana Adıyaman’dayız. Adıyaman Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ve yıllardan bu yana en ufak bir sıkıntıyı ne gördük ne işittik. Bölgede yapılacak yatırımlarda herkese, her konuda destek olamaya hazırız. Önemli olan bu işin bir an önce durması ve bitmesi gerekiyor” diye konuştu.
"ZATIALİLERİNİ AĞIRLAMAKTAN ŞEREF DUYARIZ"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 7 Mart Cumartesi günü Gaziantep’e geleceğini anımsatan Konukoğlu, “Cumartesi günü Cumhurbaşkanımız Gaziantep’e ziyaretlerde bulunacaklar. Hem yapımı tamamlanan tesislerin toplu açılışını yapacaklar, hem de halka hitap edecekler. Sayın Cumhurbaşkanımızın Gaziantep’e gelecek olmasından onur duyarız. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanlık dönemi dahil ülkemizde son 12 yıllık süreçte yaptığı hizmetler neticesinde, Türkiye,çok büyük başarı elde etti. Zatıalilerini Gaziantep’te ağırlamaktan şeref duyarız” ifadelerini kullandı.