Turhal Kaymakamı Yunus Fatih Kadiroğlu’nun eşi Filiz Sevilay Kadiroğlu, “Sevgi ve merhamet toplumumuz da ne kadar çoğalırsa bu tür olaylarda azalır” dedi.
Turhal Kaymakamı Yunus Fatih Kadiroğlu’nun eşi Filiz Sevilay Kadiroğlu, Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler’in eşi Filiz Bekler ile birlikte Sevgi Ev’ini ziyaret etti. Bayan Kadiroğlu, ziyaretinde Sevgi Evi’nde kalan kızlarla birlikte çay içip sohbet etti. Onların istek ve şikayetlerini de dinleyen Filiz Sevilay Kadiroğlu, “Sevgi Evleri’ni bulduğum her fırsatta ziyaret ediyorum. Çünkü onlarla geçirdiğim zamandan dolayı büyük keyif alıyorum. Sevgi Evleri’nde kalan çocuklarımız topluma birer faydalı bireyleri olmaları en büyük arzumdur. Onlara ve tüm çocuklara hak ettikleri sevgiyi ve şefkati vermeliyiz” dedi.
Son günlerde ülkemizdeki kadına şiddet ve cinayetlere değinen Kadiroğlu, “Son olarak Özgecan Aslan cinayeti tüm toplumu olduğu gibi beni de derinden üzdü. Bir kadın olarak ben de artık buna dur demeliyiz diyorum. Çünkü kadınlar bunu hak etmiyor. Çünkü biz insanız. Sevgi ve merhamet dolu insanlar hiçbir zaman bir kadına zulüm etmez. Sevginin büyümesi, merhametin yayılması, şefkatin artmasıdır bizim isteğimiz ve herkes şunu bilir ki sevgi paylaştıkça çoğalır. Siz birine sevgiyle yaklaşırsanız o da bir başkasına sizin verdiğiniz sevginin hazzıyla yaklaşır. Sonuç olarak sevgi ve merhamet toplumumuz da ne kadar çoğalırsa bu tür olaylarda azalır” diye konuştu.