Gümüşhane’de İl Müdürleri koordinasyon toplantısı Vali Yücel Yavuz’un başkanlığında Zigana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi.
İl müdürlükleri arasında iletişimin daha sağlıklı ve hızlı yürütülebilmesi, uygulamada birlikteliğin sağlanması, mevcut durum değerlendirmesi yapılarak, alınması gereken tedbir ve kararlar konusunda görüş alış verişinde bulunulması amacıyla gerçekleştirilen toplantıya, Vali Yardımcısı İsmail Özkan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan ile kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri katıldı.
Toplantıda bir konuşma yapan Vali Yavuz, kamu görevinin vatandaşa hizmet için yapıldığını belirterek, bu görevin dört dörtlük yerine getirilmesi için gerekli olan sistem ve anlayışın yavaş yavaş yerleştiğini söyledi.
Vatandaş odaklı hizmetlerin ve taleplerin hemen karşılanması, eğer hemen karşılanması mümkün değilse de sebebinin vatandaşa açık bir şekilde izah edilmesi gerektiğini söyleyen Vali Yavuz, “Hukuka uygun, makul ve mantıklı talepler en kısa zamanda vatandaşın istediği şekilde yerine getirilmeli.” şeklinde konuştu.
Vatandaşa yönelik hizmetlerde tahammüllü ve özverili olunması gerektiğini de kaydeden Vali Yavuz, il müdürlerine hitaben, “Kamu görevini ifa ederken, birim amirleri olarak empati kurun ve kendinizi vatandaşın yerine koyun.” dedi.
Konuşmasında, yaklaşan genel seçimlere de değinen Vali Yavuz, Gümüşhane tarihinde bütün seçimlerin sıkıntı yaşanmadan tamamlanmış olduğunu hatırlatarak, “Seçimlerin, sizlerin de katkısıyla, yine geçmişte olduğu gibi güzel bir şenlik havasında geçeceğine olan inancım tam.” diye konuştu.
Seçim süreciyle ilgili kanunda belirtilen hükümlerin çok açık ve net olduğunu ifade eden Vali Yavuz, seçimlerin güvenli ve huzurlu bir şekilde yapılması için, tüm kamu kurum ve kuruluşlarının hem personel, hem de teknik bakımdan seçimlere hazırlıklı olması gerektiğini belirterek, gelen taleplere zamanında cevap verilememesi gibi bir durumun asla söz konusu olmaması gerektiğini dile getirdi.
Koordinasyon toplantısı, kamu kurum ve kuruluşları müdürlerinin görüş ve önerilerini Vali Yücel Yavuz’a iletmelerinin ardından sona erdi.