Beylikdüzü Belediyesi, sağlık ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün açılışını gerçekleştirdi. Müdürlük, birçok branşlarda ilçe halkına hizmet verecek.
Beylikdüzü Belediyesi, sağlık alanında yeni bir birimi hizmete açtı. İlçe halkının sağlık ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kurulan Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün açılışı, Adnan Kahveci Mahallesi’nde Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi. Sağlık İşleri Müdürlüğü, evde bakım destek hizmetleri, mavi ambulansları ile hasta nakil, engelli ve rehabilitasyon hizmetlerinin yanı sıra koruyucu sağlık hizmetleri gibi faaliyetler yürütecek.
SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ BİRÇOK BRANŞTA HİZMET VERECEK
İlçeye sağlık işleri müdürlüğünü kazandırılmasının mutluluk verici olduğunu belirten Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İlçe sağlık müdürlüğü Beylikdüzü’nde yoktu. Beylikdüzü ve yakın çevresinde insanlara sorduğumuzda birinci sorun ulaşım ikinci sorun sağlık. Dolayısıyla biz sağlıkla ilgili büyük bir adım attık aslında. Bin metrekarenin üzerinde bir alanda hizmet vereceğiz. Diyetisyenlerimiz var, hekimlerimiz var. Mesela İstanbul’da defin raporu çok ciddi bir sorun. Kaybettiğimiz vatandaşların raporunu tutmakta dahi ciddi zorluklar yaşıyoruz. Artık Beylikdüzü’nde bu hizmeti veriyor olacağız. O acıyı hisseden vatandaşların bu hizmeti bulaması çok değerli. Bunun yanı sıra hasta nakil hizmeti başlatıyoruz. Hasta nakli yapabilmemiz için 2 tane ambulansımız olacak ve yoğun bir şekilde bu talebi karşılamış olacağız. Engellilere hizmet araçlarımız var onların nakillerini gerçekleştirebiliyoruz” şeklinde konuştu.
ENGELLİLER DE UNUTULMADI
Engellilere yönelik çalışmaların da yapıldığını belirten Ekrem İmamoğlu, “Engellilerin burada rehabilitasyonuyla ilgili bir merkezimiz var. Ayrıca evlere giden ekiplerimiz var. Hem engelliler hususunda hem de aynı zamanda diğer bakıma muhtaç olan arkadaşlarımızla ilgili. Dolayısıyla biz tamamen vatandaşa hizmet noktasında sağlıkta nerede eksiklik varsa daha da önemlisi sağlıkla ilgili tam bilgiye sahip değildir. Hangi sağlık hizmetlerini alacaklarsa bu anlamda da bir danışma hattımız burada var. Alo sağlık hattıyla beraber vatandaşa her türlü hizmeti orada aktarmış olacağız” dedi.