Sudan’da bulunan Shendi Üniversitesi heyeti, bilimsel ve eğitimsel işbirliği görüşmeleri için Akdeniz Üniversitesi’ne (AÜ) geldi.
İşbirliği görüşmeleri için Akdeniz Üniversitesi’ne gelen Shendi Üniversitesi’nden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmed Mohamed Ahmed Ibrahim ile Bilim ve Teknoloji Fakültesi Dekanı Dr. Hassan Elamin Elkhidr Atta Elmnann Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe’yi makamında ziyaret etti.
Akdeniz Üniversitesi’nin desteği için teşekkürlerini ileten Shendi Üniversitesi heyeti, işbirliği görüşmelerinden duydukları memnuniyeti dile getirirken, AÜ Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe de, Shendi Üniversitesi’ne tüm desteklerini vereceklerini söyledi. Ziyaret sonrasında iki üniversite arasında Mevlana Değişim Programı Protokolü ve İkili Bilimsel İşbirliği anlaşması imzalandı.
Ziyaret kapsamında Akdeniz Üniversitesi Rektör Danışmanı ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Burhan Özkan’ın başkanlığında Shendi Üniversitesi heyeti ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Terzioğlu, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akın Aksu, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. İsmail Üstünel, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Erkan, Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Yusuf Tepeli, Mevlana Değişim Programı Kurum Koordinatörü Uzman Nurgül Büyükkalay ve Uluslararası İlişkiler Ofisi Uluslararası İşbirlikleri Koordinatörü Uzman Ayça Altay’ın katılımıyla Uluslararası İlişkiler Ofisi toplantı odasında iş birliği konularına yönelik çalıştay gerçekleştirildi.