Ferit DEMİR/TUNCELİ, () - BAHÇEŞEHİR Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Kulübü öğrencileri, Tunceli'nin Mazgirt İlçesi Akpazar Beldesi'ndeki Akpazar Ortaokulu'na Mersin'de öldürülen Özgecan Aslan anısına kütüphane ve bilgisayar sınıfı kurdu.
Bahçeşehir Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Kulübü öğrencileri, Mersin'de vahşiçe öldürülen Özgecan Aslan'ın memleketi Tunceli'nin Mazgirt İlçesi Akpazar Köyü'ndeki Akpazar Ortaokulu'na kütüphane ve bilgisayar laboratuvarı kurdu. Kütüphane ve laboratuvar sınıfının açılış törenine Mazgirt Kaymakamı Ali Türk, okul yöneticileri ve Bahçeşehir Üniversitesi öğrencileri katıldı. Mazgirt Kaymakamı Ali Türk, bilginin ve öğrenmenin değerinin günümüzde daha çok anlaşıldığını belirterek, "Bilgi ve öğrenme insanın hayatı boyunca peşinde koştuğu tek şeydir. Bizler bilgiye ulaşmak için hayatımız boyunca hep çaba içindeyiz. Bahçeşehir Üniversitesi'nin sosyal sorumluluk klübünün çok değerli öğrencileri, bilginin kırsal alanda öğrencilerimizin bilgiye daha rahat ulaşması için yaptıkları bu çalışmaları, çok büyük bir değer taşıyor. Özellikle kırsal alanda bu çalışmaların içinde olmaları ayrıca önemli. Özgecan bu köylüydü, bu sınıfımızın, bu kütüphane ve bilgisayar sınıfının Özgecan anısına oluşturulması, ayrıca önem taşıyor, emeği geçenlere sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.
Bahçeşehir Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Kulübü öğrencilerinden Emir Özcan, üniversite kantininde oluşturdukları kermeste sattıkları yiyeceklerden kazandıkları paraları topladıklarını belirterek, "Üniversitemizin kantininde bir yiyecek kermesi hazırladık. Pasta, kek, börek satışı yaptık ve böyle bir amaç uğruna yaptığımız için de geliri biraz daha fazla oldu. Hazırlıklarımızı tamamlayıp sınıfımızı oluşturduğumuz sıralarda Özgecan kardeşimizin başına bu korkunç olay gelince biz de hemen arkadaşlarımızla toplanarak, bu sosyal aktivite odasını onun anısına yapmaya karar verdik. Tesedüf oldu çünkü bu köyün Özgecan'ın köyü olduğunu sonradan öğrendik. Böyle olunca daha anlamlı ve yerinde bir çalışma oldu" dedi.
Üniversite öğrenicilerinden Dilek Akgül ise, çocukların daha iyi ve donanımlı sınıflarda eğitim görmesi için böyle bir çalışma içine girdiğini, yaptıkları çalışmadan dolayı da büyük mutluluk yaşadığını söyledi. Kaymakam Ali Türk, üniversite öğrencileri ve okul öğrencileri ile birlikte sınıfı gezerek, bilgisayarları inceledi. Oluşturulan kütüphanedeki kitapları inceleyen öğrenciler, daha sonra kendi aralarında satranç oynadı.

FOTOĞRAFLI