Cemal EKENTOK/BURSA, ()- ADAY olmayacağını açıklayan Bursaspor'un 4 dönemdir Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Kadir Şankaya'ya veda yemeği verildi.
Şankaya'ya 3 dönem birlikte görev yaptığı işadamı Galip Sakder'in Almira Otel’de verdiği yemeğe Başkan Recep Bölükbaşı, yönetim kurulu üyeleri, teknik direktör Şenol Güneş, Vali Vekili Ahmet Hamdi Usta, Emniyet Müdürü Selami Yıldız, Başsavcı Vekili Sinan Sezer, İdari Menajerimiz Adil Cenkçiler ve davetliler katıldı. Galip Sakder, ved6a yemeğinde yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"Kadir Amcamızın, (Aday olmayacağım. Yerimi gençlere bırakacağım) sözleri üzerine kendisine teşekkür gecesi düzenlemek istedim. Başkanımız tabii ki hiçbir yere gitmiyor. Bursaspor Divan Başkanı, artık bizim için onursal başkan. Ben yönetim kurulumuzdan ricada bulunmak istiyorum. Kendisinin şeref tribünündeki yerinin aynı şekilde kalması bizleri çok mutlu edecektir."
ŞANKAYA: "BURSASPOR BİZİM HERŞEYİMİZ"
Kadir Şankaya ise uzun yıllar Bursaspor’a çeşitli görevlerle hizmet ettiğini, son 10 yıllık dönemde kendisini Divan Başkanlığı’na getirenlere teşekkür etti. Teknik direktör Güneş ise böyle anlamlı gecede bulunmanın mutluluğunu yaşadığını vurgularken şöyle konuştu:
GÜNEŞ: "BÜYÜK HİZMETLER VERDİ"
“Kadir ağabeyimizin Bursaspor’da çok büyük hizmetleri olduğunu ve bunu sadece Bursa değil tüm Türkiye hizmetlerini biliyor. Ben Bursaspor teknik direktörü olarak kendisine teşekkür ediyorum. Görevden ayrılsa da hizmeti devam edecektir. Allah sizleri de bizlere de onun yaptığı görevler gibi alnının akıyla yapmayı nasip etsin. Divan Kurulu camianın önde gelen kişilerinden oluşur. Bursaspor, büyük bir şehrin takımı. Bursaspor büyük kulüp.
"BURSASPOR SORUNLARINI ÇÖZMELİ
"İlk geldiğimiz günden bu yana başkanımızın yakın ilgisi var. Zorlukları var. Yükselen bir değeriz ama yeterli değiliz. Daha büyük bir Bursaspor istiyorsak, sorunları çözmeliyiz. Aksi halde bugünleri ararız. Futbolcular, teknik adamlar bizler gelip geçiciyiz ama kulüp ebedi kalacaktır. Büyüdüğünüz zaman sancılarda büyür. Eğer çözmezsek o sorunlar sizi boğar. Bu süre içerisinde katkım olduysa çok mutlu olurum. Ben daha iyi Bursaspor olacağını düşünüyorum. Çünkü Bursa çok büyük bir kent. Herkes Bursaspor’un sorunlarını biliyor. Önemli olan sorunları çözmek için eylem yapmalıyız."
BAŞKAN BÖLÜKBAŞI: "GÜNEŞ BURSA’YA YAKIŞTI"
Başkan Recep Bölükbaşı ise Divan Başkanlık Kurulu’nun Bursaspor için çok büyük öneme sahip olduğunu belirtti. Recep Bölükbaşı, şöyle devam etti:
"Burada olmaktan onur ve gurur duyuyorum. 2007 yılında göreve geldiğimizde Kadir amcamız divan başkanıydı. Sizinle ilgili her zaman güzel şeyler söyleniyor. Bursaspor’un direklerinden en büyüğü de bana görev divandır. Şuana kadar Bursaspor sürekli ayakta kaldıysa ve Türkiye de iyi bir marka olduysa bana göre Divan Başkanlık Kurulu’nun emeği burada çok büyük.
Sevgili Şenol Güneş Bursa’ya yakıştı. Bursa’da çok sevildi. Biz de kendisini çok seviyoruz. Başarılı maçlara imza attı. Futbolcularımız da kendisini çok seviyor. Hep söylediğim gibi Şenol Hoca bizim ağabeyimiz babamız, öğretmen olduğu için de hocamız. Hocamız Bursa’ya gelirken hocam basına esprili şekilde söylemiştim, (1+10 yıl anlaştık) demiştim. Bu sefer (10+10 yıl) dedim. Allah sağlık versin. Buradaki mesajımız hocamız ile uzun yıllar çalışmak. Önümüzdeki ay kongreye tanık olacağız. Muhakkak ki adaylar çıkacaktır. Kongrenin Bursa’mıza ve Bursaspor’a hayırlı olmasını diliyorum.”
ŞANKAYA’YA HEDİYE
Gecede Galip Sakder, Divan Başkanı Şankaya ve Şenol Güneş’e kahve fincanı hediye etti. Teknik direktör Şenol Güneş ise Divan Başkanı Kadir Şankaya’ya gecenin anısına İznik çinisi hediye etti.

FOTOĞRAF