Iğdır’da, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümü münasebetiyle şehitlerin ruhları için Kur’an-ı Kerim okunarak dualar edildi, peksimet dağıtıldı.
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı ve Şehitler Günü dolayısıyla 81 il ve 957 ilçede sabah namazında anma programı düzenlendi. Iğdır Merkez Camii’nde düzenlenen anma programına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Burada bir konuşma yapan Iğdır İl Müftü Yardımcısı Ahmet Gözcü, Çanakkale Savaşı’nın sıradan bir savaş olmadığını belirtti. Gözcü, “Bu camii kubbesinin altında bu anda buluşmamızı temin eden Rabbimize hamdolsun. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından tertiplenen program ile 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı ve Şehitler Günü çerçevesinde Türkiye’deki tüm camilerde, özellikle merkez camilerde şehitlerimiz için hatimler okundu. Şimdi onların duasını okuyacağız ve onları yad edeceğiz” dedi.
Tekbirler ve Yasin-i Şerif’in okunmasından sonra vatandaşlara Çanakkale Savaşı’nda askerlerin yediği peksimet dağıtıldı.