İnegöl Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezi’nde görevli iki personelin ihmali sonucu 84 sokak köpeğinin nakil sırasında havasızlıktan ölmesi üzerine barınağın iyileştirileceği açıklandı.
İnegöl Doğal Hayatı ve Hayvanları Koruma Derneği İnegöl Şubesi Başkanı Nilay Parlar ve yönetim kurulu üyeleri, Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı makamında ziyaret ederek, fikir alışverişinde bulundu. Aktaş, “Hayvan barınağımızı daha ideal bir yere taşıyabilmek için yer ve proje konusunda istişare ettik. Üzülerek söylüyorum ki çok kısa bir süre önce ulusal gündeme konu olduk. Böyle bir konuyla gündeme gelmeyi asla arzu etmezdik. Beyanlarımızın hiç birinde yalan konuşmadık. Hep doğruları söyledik. Eğer bir hata, eksik ve aksaklık varsa bunu beyan etmekten hiç çekinmedik. Bizler Allah’ın verdiği canı Allah’tan başka kimsenin alamayacağına inanan insanlarız. Dolayısıyla bizim bırakın bir insana, bir canlıya hiçbir mahlûkata zarar vermemiz söz konusu olamaz. Onların daha iyi şartlarda yaşamaları, daha zararsız varlıklar olarak hayatlarına devam edebilmeleri için neler yapabiliriz, bunun hesabı içerisindeyiz” dedi.
Aktaş, “İnegöl Belediyesi olarak hayvanlarla ilgili gerçekten güzel projeler yapıyoruz. Bunu dernek üyesi arkadaşlarımızda iyi biliyor. Bugüne kadar hayvanlara yönelik iyi niyetle yaptığımız güzel çalışmalar var, inşallah bundan sonra da bu çalışmalar devam edecek. Biz kamuoyundan bu konuda anlayış bekliyoruz. Zaman içerisinde bizim nasıl bir belediye olduğumuzu görecekler. Dernek üyelerimize bizlere verdikleri destek için bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.
“EKSİKLERİ BİLDİRDİK”
İDOHA Dernek Başkanı Nilay Parlar, “Doğal Hayvanları Koruma Derneği olarak yönetim kurulu arkadaşlarımızla beraber Başkanımızı ziyarete geldik. Daha önce İnegöl barınağındaki tespit ettiğimiz eksiklikleri 20 Şubat’ta yazılı olarak Başkanlığa iletmiştik. Başkanımız bu hususta yardımcı olacaklarını bizlere iletti” dedi.
Şu anki barınağın taşınmasının söz konusu olduğunu hatırlatan Parlar, “Şu an mevcut barınağımıza röntgen odası yapılıyor, röntgen cihazımız da geldi. Bunun yanında ufak tefek eksiklikleri dile getirdik ve düzenlenmesi için başvuru yaptık. Başkanımızın ifade ettiği gibi yeni bir barınak için istişarede bulunduk. Bu tür işler, sivil toplum kuruluşlarıyla ortaklaşa planlandığında, daha iyi sonuçlar elde edilir” dedi.