Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Gaziantep’e sığınan ‘İsmail’ ailesinin 6 yaşındaki kızları Reyhan İsmail’in, 1 buçuk yaşındaki kardeşi Haşim’e olan bağlılığı ve sevgisi görenleri duygulandırıyor.
Savaşın ve ülkelerinden uzak bir yerde yaşamanın burukluğunu unutarak, kendini kardeşine adayan minik Reyhan kardeşiyle yakından ilgileniyor. Kardeşi Haşim’i sırtına alarak aşağıya indiren Reyhan, onunla ilgilenerek keyifli vakit geçirmesini sağlıyor. Kardeşinin her türlü ihtiyacını karşılayan Reyhan, gerektiğinde sökülen ayakkabı bağcıklarını da bağlayarak ona yardımcı oluyor. Minik bedeniyle, kardeşini 40 basamak merdivenden eve çıkaran Reyhan, yılmadan, usanmadan kardeşi Haşim’in eğlenceli vakit geçirmesi için uğraşıyor.
Reyhan’ın kardeşine olan sevgisi karşısında duygulandıklarını belirten esnaf Kadir Vural, "Gaziantep’te ayakkabıcılık sektörüyle uğraşıyorum. Biz burada Suriyeliler geldiğinden beri duygulanıyoruz, yardım etmeyi ihmal etmiyoruz. Reyhan, her sabaha kardeşini dışarı çıkartıyor. Kardeşiyle ilgileniyor, ona şefkat gösteriyor. Biz de bu tablo karşısında duygulanıyoruz. İnşallah, Rabbim onları da sevindirir. Biz de bu mubarek günde onlara elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz. Maddi, manevi her türlü yönden destek çıkmaya çalışıyoruz" dedi.
Reyhan’ın kardeşine olan ilgi ve şefkatinin kendilerini şaşırttığını ifade eden esnaf Hamza Dağ, "Sabah siz de şahit oldunuz, Reyhan’ın kardeşine olan sevgisi çok güzel bir tablo oluşturuyordu. Reyhan kardeşiyle ilgileniyor. Onu, bakkala götürüyor. Ayakkabısının bağcığını bağlıyor. Kardeşi Haşim’e marketten şeker, çikolata alıp elinden tutup gezdiriyor. Beraber, parka gidiyorlar. Biz bu ortam karşısında hem duygulanıyor, hem de mutlu oluyoruz. Allah yardımcıları olsun. Reyhan küçük yaşına rağmen evin ekmeğini bile gidip kendisi alıyor. Çok güzel bir durum bence’’ şeklinde konuştu.
Minik Reyhan ve ailesinin kiracı olarak kaldıkları evde 10 kişi yaşadıkları öğrenildi.