Mersin’in Amerika Birleşik Devletleri’nden (ABD) yeni bir kardeş şehri oldu. Miami Kruvaziyer Fuarı kapsamında ABD’de bulunan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Florida eyaletinin West Palm Beach Belediye Başkanı Jeri Muoio ile ‘kardeş şehir’ protokolü imzaladı.
Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 16-19 Mart 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilen Miami Kruvaziyer Fuarı’nda Mersin’i temsil etmek amacıyla beraberindeki heyetle Miami’de bulunan Başkan Kocamaz, Mersin Turizm Platformu koordinasyonunda Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu, Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar, Mersin Uluslararası Liman İşletmesi A.Ş. (MIP) Genel Müdürü İsmail Hakkı Tas, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Ezgi Biçer Uçar ve Türk Amerikan Ticaret Odası Başkanı Dr. Vural Cengiz ile birlikte West Palm Beach şehrini ziyaret etti. Ziyaret çerçevesinde West Palm Beach Belediye Başkanı Jeri Muoio ile belediye binasında bir araya gelen Kocamaz, Mersin ile West Palm Beach arasında ‘kardeş şehir’ protokolü imzaladı.
Daha sonra heyet olarak West Palm Beach şehrinin meclis toplantısında meclis üyeleriyle bir araya gelen Başkan Kocamaz, Mersin hakkında tanıtıcı bilgiler verdi. Mersin ile West Palm Beach’in kardeş şehir olmasının önemine değinen Kocamaz, kardeş şehir ilişkilerinin her iki şehir için sadece sosyal anlamda değil, ekonomik ve ticari işbirliği konularında da gelişme göstermesi konusunda gerekli adımların atılacağını belirtti.
Görüşmelerin ardından Kocamaz ve beraberindeki heyet, Türkiye’nin Miami Başkonsolosu Özgür Kıvanç Altan tarafından Miami Kruvaziyer Fuarı vesilesiyle Başkonsolosluk Konutu’nda verilen resepsiyona katıldı. Kocamaz, buradaki yabancı konukları Mersin’e davet ederken, Mersin’i en yakın zamanda ziyaret etmek istediklerini belirten konuklar da coğrafi konumu nedeniyle dünyaya açılan bir kapı olan Mersin’le kardeş şehir olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ettiler.