AK Parti Grup Başkan Vekili Ozan Gülaçtı, motorlu taşıt sayısının giderek artmasıyla birlikte çileye dönüşen şehir içi trafik sorununu Büyükşehir Belediye Meclisi’ne taşıdı.
Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı’nda konuşan Gülaçtı, “Bugün üzerinde durmak istediğim konu, ulaşım sorunu. Hepimiz bu şehirde yaşıyoruz ve açıkça şahit oluyoruz, trafik yoğunluğu nüfus ve araç sayısının artmasıyla her geçen gün artmakta ve bir çile haline gelmektedir. Özellikle sabah ve akşam mesai saatlerinde kuzey güney hattının yoğunlaşması nedeniyle işe gidenler işlerine gecikmekte, okullarına giden ufacık evlatlarımız ise yolda boşuna zaman kaybetmekte” dedi.
“Bundan sonra yapmaları gereken en önemli konunun ulaşım mastır planını ele almak olduğunu söyleyen Gülaçtı, şunları kaydetti:
"Bu planın hazırlanıp meclisimize getirilmesi, komisyonlarda meclis üyesi arkadaşlarımızla, idareci arkadaşlarımızla tartışılıp en iyi geleceğe yönelik, en iyi çözümü bulup burada sonlandırmamız gerekmektedir. Sonrasında ise yoğunluğun en çok yaşandığı kuzey güney akslarının çözülmesi. Yeni hatların açılması ve planlanan hatların kamulaştırmalarının yapılıp hizmete açılması. Bu şehir trafiğinin rahatlaması açısından çok önem arz etmektedir. Çünkü bu aksta yerleşim alanlarının kuzeyde, iş alanlarının ise ağırlıklı olarak güneyde bulunmasından dolayı sıkıntı yaşanmaktadır.”